DEZTOP

Топ 5 найбільших тварин на планеті

Навіщо носорогу ріг, як далеко запливає ведмідь і чим їсть кит — відповіді про найбільших тварин на планеті в нашому Топ 5! Справжні гіганти суші й моря — саме так про них говорять. Вони потрапили в категорію топ найбільших тварин у світі, завдяки своїм розмірам. Жодна інше тварина не в силі з ними конкурувати, оскільки крім незвичайної сили, вони наділені впертим характером і гострим розумом. Сьогодні трохи фактів про них …

# 1 Великі кити

Більшість великих китів належать до розряду вусатих. Це вражає, але найбільші тварини у світі — беззубі! Вони фільтрують їжу спеціальним вусом — звідси й назва … Кашалот — це єдиний великий кит, у якого є зуби. Чи знаєте ви про те, що синій кит не тільки найбільша тварина на планеті, але і найбільша істота, що коли-небудь жила на Землі! Навіть дитинчата синіх китів величезні: при народженні вони важать 3 тонни й набирають по 90 кг кожен день протягом першого року життя.

# 2 Слони

Слони, особливо африканські, є другими за величиною тваринами у світі та найбільшими на суші. Найважчий з коли-небудь зареєстрованих слонів важив 10 тонн і досягав 4 метри. Дитинчата африканських слонів теж дуже великі, тому самці потрібно цілих 23 місяці на їх виношування …

# 3 Бегемот

Дитинча бегемота важить близько півтонни, а дорослий бегемот може важити до 4 тонн. «Бегемот» перекладається як «річковий кінь», і вони відповідно до своєї назви проводять до 18 годин в день під водою. Вода їх абсолютна стихія! Їх очі та вуха розташовані високо на голові, але завдяки чималому зросту вони спокійно можуть дихати навіть у глибоких водоймах.

# 4 Носоріг

Існує п’ять видів носорогів: два в Африці й три в Азії. Африканський білий носоріг — найбільший з них, доросла особина важить до 2,5 тонн. Попри свою назву, білий носоріг має темно-сіре забарвлення. Назва «білий» помилково була переведена з бурської мови … Чи знаєте ви, навіщо носорогу ріг? Ріг цьому здорованю потрібен не для захисту в боях, як помилково деякі вважають. Ця частина тіла допомагає тварині розсовувати кущі в пошуках їжі.

# 5 Полярний ведмідь

Білий ведмідь — найбільша хижа тварина у світі. Більша частина його тіла — це товстий шар жиру, який йому необхідний, щоб витримувати сильний холод в природному середовищі існування. Попри свій розмір і вагу (дорослі особини важать до 700 кг), білі ведмеді чудово плавають на далекі відстані. Проплисти 100 км для цього товстуна — справжня дрібниця.