Цікава та корисна інформація

Чим пахне в будинку? Топ 5 ідей для приємного аромату

Запах в оселі – це одна з тих тонкощів, що створює затишок, настрій і враження про самих господарів. Є будинки, в яких пахне випічкою, щойно вимитою підлогою або завареною кавою. Відчуйте запах вашої оселі, він вам до вподоби чи ви хотіли б його освіжити? Ось 5 перевірених способів – вони працюють так, щоб дома завжди смачно пахло!

1. Використовуйте свічку

Класичний спосіб надати дому приємний запах – використовувати ароматичну свічку. Це гарний варіант для короткочасної ароматизації приміщення, особливо якщо приходять гості. Відведіть безпечне місце для запалених свічок, при цьому не варто змішувати різні запахи. Вони повинні бути на відкритому просторі, щоб повітря могло рознести аромат по всій квартирі. Згодом квартира і речі просочаться ненав’язливими пахощами. До речі, сучасний мас-маркет пропонує не тільки традиційні аромати, але і ряд новинок — від кавового до пивного запаху.

2. Аромалампа

Аромалампи – це перевірений часом спосіб створити затишок в приміщенні. Свічка підігріває кілька крапель духмяної ефірної олії й пускає запах по всій квартирі. Цей метод досить практичний, оскільки витрати масла незначні, одного флакона вистачить на тривалий час. Ще одним безсумнівним плюсом аромалампи є її натуральність – мало у кого знайдеться алергія на запах ванілі, апельсина або лаванди. Крім усього згаданого, лампа, в залежності від залитого масла має різний вплив на організм – бадьорить або заспокоює.

3. Легке благоухання

Дуже бюджетний і перевірений спосіб наповнити квартиру приємним ароматом. Одна паличка може тліти годинами та залишати чарівний димовий шлейф з відчутним ароматом. Не забудьте придумати підставку, щоб поверхня під ароматичною паличкою не зайнялася при падінні попелу.

4. Дифузори

Дифузори ефірної олії – більш сучасна альтернатива свічок. Вони не тільки безпечніші, але і слугують довше. Деякі з них можна увімкнути до розетки, і вони будуть розпорошувати аромат через рівні проміжки часу, щоб в приміщенні завжди приємно пахло.

5. Провітрювання квартири

Це може здатися і без того очевидним, але багато хто нехтує таким простим методом, особливо в зимову пору. Від цього в приміщенні застоюється повітря, а кількість різних неприємних запахів тільки збільшується. У будь-який час року періодично відкривайте вікна, щоб свіже повітря змінювало вже накопичені у квартирі аромати. Це корисно як для помешкання, так і для його жителів.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

За останні 5 хвилин Земля пролетіла 6 тисяч км

Подорожі

Карантин


Читайте також