Цікава та корисна інформація

Як правильно прати дитячу постіль

Здоровий сон немовлятам потрібен для сили, бадьорості, жвавості та енергійності. Тож кожна любляча мама дбає, щоб її дитя спало на найкращій постелі. Втім, важлива не стільки якість самої дитячої постелі, як повноцінний догляд за нею. Догляд за дитячою постіллю є частиною турботи про вашого малюка. Тим паче, діти чимало часу проводять у ліжечку граючись чи у сні! Відтак, пропонуємо вам корисні та ефективні підказки як прати дитячу постіль.

Правила з ефективного догляду за дитячою постіллю


✓ Переконайтеся, що дитяча постіль ретельно просушена, щоб уникнути цвілі;
✓ Періть дитячу постільну білизну приблизно один або два рази на тиждень, але про всяк випадок подбайте про додатковий комплект постелі;

✓ Для найдієвішого результату заперіть плями, перш ніж прати дитячу річ;
✓ Загалом прати дитячу постіль можна при температурі 60°, проте завжди читайте етикетку щодо догляду за окремими речами;
✓ Додавайте безпечний дитячий засіб для прання;
✓ Використовуйте теплу або гарячу воду для прання.

Вибір прального засобу

Шкіра вашого малюка надзвичайно чутлива, тому не варто купувати дитячу постіль, яка виділяє сильний запах чи прати її концентрованими засобами, що різко пахнуть. Коли ви беретеся прати дитячу постіль, не забудьте також випрати увесь дитячий спальний набір. Щойно ви покладете дитячу постіль у пральну машинку, додайте невелику кількість засобу для прання, призначеного суто для дитячої постелі та одягу. Такий ніжний догляд забезпечить вашому малюку комфортний сон на свіжій і чистій постелі.

Температурний режим прання

Дитячу постіль можна прати у холодній воді, проте це не рекомендується. Правильний вибір температурного режиму прання (тепла чи гаряча вода) забезпечить кращу дезінфекцію дитячої постелі. А отже, самопочуттю вашої малечі не страшні жодні мікроби та бактерії! Проте, якщо дитяча річ особливо делікатна, сміливо обирайте нижчу температуру води для прання.


Ручне чи машинне прання?

Без сумніву, ви можете прати дитячу постіль руками, та, на щастя, сучасні технології дають змогу закинути річ прямо у пральну машину. Варто класти невелику дитячу постіль у сітчастий мішечок для прання, який відокремить її від інших речей та подбає про кращу цілісність дитячої постелі. Мішок для прання також вбереже і колір тканини – не дасть йому вицвісти чи спотворитися. Обов’язково перевіряйте етикетку від виробників дитячої постелі, оскільки деякі речі потрібно все ж прати вручну або ж вмикати у пральній машинці делікатний режим прання!

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

За день кров людини долає дистанцію більш ніж в 19 кілометрів

Подорожі

Карантин


Читайте також