Цікава та корисна інформація

Профілактика грипу восени: топ порад як вберегти себе та близьких

Часті перепади температури, дощі та підвищена вологість на вулиці – це звичні явища восени. Іноді погодні зміни можуть застати організм зненацька, і викликати зниження імунітету, але це лише одна із сотні можливих причин чому ми хворіємо восени.

Саме тому варто знати як запобігати хворобі та не дозволити своєму організму підхопити вірус.

Основні правила профілактики вірусних захворювань досить прості.

Мийте руки частіше

Іноді у поспіху ми забуваємо вимити руки після прогулянки чи щойно прийшовши з магазину, але це залишається доволі важливим. Навіть якщо ви провели в магазині кілька хвилин, а в маршрутці проїхали всього дві зупинки. Усвідомлено чи ні, але протягом дня ми торкаємось сотень, тисяч речей і часто це ті самі речі, якими перед тим користувались інші люди. Тому варто уважно ставитись до гігієни рук, особливо після відвідування громадських місць, адже це один зі способів передачі вірусів та бактерій.

Важливо також не забувати, що удома миття рук так само важливе. Це варто робити після гри з домашніми улюбленцями, до та після їди, а також після контакту із тим, хто хворіє. 

Не забувайте про фрукти та овочі

Рослинна їжа – важливий елемент раціону. Й не лише тому, що таке харчування додає різноманітності. Звичайні продукти, які з легкістю можна знайти на полицях магазинів містять у собі незвичайні вітаміни, завдяки яким організм почуває себе здоровим та сильним. Про користь рослинної їжі сказано багато, однак ми часто нехтуємо нею, вважаючи недостатньо поживною. Але попри це, включивши в основний раціон усі необхідні продукти ви забезпечите собі смачний та корисний захист від деяких хвороб, та забудете про вітаміни в таблетках.

Водний баланс – завжди та всюди

Щоб організм почував себе комфортно та міг швидко вивести накопичені токсини – пийте більше рідини. В ідеалі це повинна бути чиста свіжа вода, у якості та походженні якої ви впевнені. 

Оскільки наш організм майже наполовину складається з води – звичка багато пити корисна не лише восени. Окрім того, теплі напої допоможуть зігрітись та легше пережити раптову зміну температури навколо.

Не нехтуйте відпочинком

Наш організм дуже часто перебуває у стресі, спричиненому різноманітними факторами. Часто поганий день на роботі чи сварка можуть так само погано впливати на організм. Саме тому важливо навчитись розслаблятись та відпускати стрес. 

Ці прості поради допоможуть вам убезпечити себе і приємно провести осінні дні. Адже чашечка ароматного чаю і свіжі фрукти ніколи не будуть зайвими.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Життя планети за 60 секунд! Топ 8 реальних фактів

Подорожі

Карантин


Читайте також