Цікава та корисна інформація

Ревізія дому: топ 5 речей, які потрібно викинути

Прибирання не найзахоплююче заняття, але точно те, що упорядковує і ваш будинок, і вашу нервову систему. Часто ми витрачаємо багато часу на пошуки потрібної нам речі в захаращеній тумбочці або переповненій шафі. Можливо саме сьогодні ми надихнемо вас на невелику реорганізацію вашого побуту, яка збереже ваш час і нерви. Нижче представлені топ 5 найбільш непотрібних речей в будинку, від яких варто позбутися. Нехай запанує порядок!

1. Поламані речі

У цей список відкладених на “потім полагодимо” предметів можна віднести поламані навушники, зарядки, шкатулки, фоторамки та інше. Також варто сказати, що ґудзики, бантики, стрічки, що відірвалися давним-давно від речей (які ви, можливо, вже і викинули) ніколи не пришиють себе самі. Позбавтеся від них, адже якщо виріб не було полагоджено відразу, значить на потім розраховувати немає сенсу. Як то кажуть навіщо відкладати на завтра те, що можна відкласти на післязавтра.

2. Зайвий одяг

Особливо це актуально для жіночого гардероба. Якщо ваш шафа переповнена речами, багато з яких ви жодного разу не одягали або не носили дуже тривалий час — пора переглянути свої гардеробні потреби. Залиште найнеобхідніше. Те, з чого ви виросли, або те, що вам велике, тільки займає місце. Не варто шкодувати речі, через якийсь час можна буде придбати щось цікавіше. А поки не поспішайте з покупками, позбудьтеся спочатку від непотрібного. Посортуйте одяг на три купи — то, що будете носити точно (найулюбленіше і часто одягається), то, що вже пережило себе (одяг з дірками, потертостями або зашиті речі) і те, що в пристойному стані, але замале або завелике (або просто не носиться). Останнє віддайте або продайте. Є безліч людей, які з вдячністю приймуть від вас пожертви у вигляді одягу або куплять за символічну ціну.

3. Прострочена косметика

Перевірте терміни придатності кожної вашої б’юті баночки. Часто буває, що ми купуємо щось про запас, але не встигаємо використовувати в зазначений термін придатності. Прострочені косметичні засоби досить небезпечна річ, тому що при контакті зі шкірою або волоссям можуть викликати алергію або, наприклад, дати зворотний ефект — випадання і ламкість волосся.

4. Прострочені ліки

Аптечка повинна бути в кожному домі, але вона повинна лікувати, а не калічити. Навіть найбільш безневинні болезаспокійливі засоби, термін придатності яких підійшов до кінця, можуть завдати сильної шкоди організму. Не забудьте викинути непридатний перекис водню, зеленку і мазі — вони більше вам не допоможуть.

5. Зайве

Цим словом ми охопили найрізноманітнішу мішуру, яку багато людей збирають роками. Це і статуетки, і сувенірні склянки, і графини, і вазочки та інше … Такі предмети не несуть ніякої цінності. Те, що повинно залишитися в нашій пам’яті — залишиться, без будь-яких нагадувань. А від предметів, які в кращому випадку займають більшу частину полиць у квартирі, а в гіршому збирають пил роками — необхідно позбутися.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Захист від вірусів: Топ 5 причин провітрити приміщення

Подорожі

Карантин


Читайте також