Цікава та корисна інформація

Купуйте безпечно: Топ 5 лайфхаків для інтернет-покупок

Ми живемо в приголомшливому світі технологій. Ще якихось 30-40 років тому наші батьки й уявити не могли, що можна дзвонити через безпровідний телефон, не кажучи вже про інтернет і всі його можливості! І правда, сьогодні ми можемо не просто користуватися інтернетом, а фактично жити їм. Адже у всесвітній мережі можливо все — від дружби й знайомств до інтернет-покупок. Сьогодні мова піде про останні. Адже з появою можливості продавати та купувати онлайн, з’явилося і безліч тих, хто не проти нажитися на інших зовсім нечесним шляхом. Ми розповімо топ 5 правил покупок через інтернет, які збережуть ваші гроші та дозволять обійти шахраїв стороною.

Правило 1. Не переводьте гроші на карту

Ніколи не платіть наперед. Ви повинні зрозуміти, що як тільки гроші спишуться з вашої картки, повернути їх буде практично неможливо. Навіть якщо продавець запевняє вас у своїй чесності — не ведіться, особливо це стосується великих сум. Платіть тільки за фактом: товар-гроші.

Правило 2. Домовлятися поза додатки

Якщо ви купуєте що-небудь в додатку або на платформі купівлі-продажу, то всі ваші повідомлення певний час зберігаються модераторам. У разі, якщо вас обдурили — є можливість відновити історію повідомлень і довести факт обману. Тоді недобросовісного продавця заблокують. А ось якщо ви перейшли на особисті переговори, скажімо за допомогою смс або дзвінків на мобільний з нікому невідомим користувачем – ніхто вас захистити не зможе в разі шахрайства.

Правило 3. Перевірка товару

Особливо це актуально для старих речей. Якщо ви купуєте річ б. у, то перевірте не тільки зовнішні дані, але і функціональність (в разі покупки техніки). Ви віддаєте свої гроші, тому маєте повне право зайвий раз перевірити сумлінність продавця.

Правило 4. Не давайте дані банківської картки

Наприклад, ви купили річ з рук і оплатили карткою. Після її отримання ви виявили, що вона вам не підійшла і ви хочете повернути покупку назад. Пам’ятайте, що недобросовісні продавці можуть скористатися вашим бажанням повернути свої кошти за товар і попросити вас фото банківської карти з двох сторін. Це недопустимо. Для того, щоб вам повернули гроші на карту, потрібна тільки лицьова сторона картки та тільки її номер, не більше.

Правило 5. Правило продажу

Якщо на цей раз ви не покупець, а продавець, то не забувайте золоте правило продажів — не довіряйте скрінам. Навіть якщо покупець запевняє, що вже все оплатив і скидає вам скрін оплати платежу — не ведіться, очікуйте офіційного підтвердження банку і зарахування грошей на рахунок. Сьогодні є безліч графічних редакторів, за допомогою яких можна виправити будь-який чек і намалювати будь-яку суму.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

За день кров людини долає дистанцію більш ніж в 19 кілометрів

Подорожі

Карантин


Читайте також