Цікава та корисна інформація

Для затишної осені: Топ 5 кращих сучасних книг з рецептами

Ще наші бабусі знали, що немає нічого привабливіше, ніж жінка, яка вміє створити затишок і сприятливу атмосферу в будинку. Саме тому заводилися спеціальні зошити й блокноти, де вели рецепти за якими страви виходили смачними й ситними. У сучасному світі немає потреби сидіти з ручкою і записувати зі слів сусідки свіженький рецепт приголомшливих пиріжків. Інтернет повний найвишуканіших варіантів з приготування їжі. Однак, є і свіжі думки нових авторів, які ще не занесло в простори всесвітньої мережі на масштабному рівні. Їх секрети страв традиційно зібрані старим способом — в книгах. Ці перлини літератури доповнені яскравими фото і неповторними історіями з особистого життя … Тому сьогодні ми представимо топ 5 кращих книг з рецептами.

1. «Гарбузові історії. Затишні рецепти для холодного сезону», Наталя Белоскурская

Гарбуз можна законно називати королем осіннього саду. У ньому безліч вітамінів і мікроелементів. Крім того, він приголомшливо смачно проявляє себе і в десертах, і в більш ситних стравах — першому і другому. Якщо ви досі вважаєте, що немає нічого гіршого радянської гарбузової каші … Ви маєте рацію! У цій книзі зібрані тільки сучасні рецепти гарбузових страв з їх унікальною обробкою.

2. «Китайська кухня в рецептах і історіях», Юй Пен і Цзяо Юймей

Ця книга підійде не тільки любителям приготувати щось смачне, але і тим, хто хоче почитати щось цікаве. Крім традиційних страв китайської кухні тут зібрані цікаві факти про Китай, китайські традиції й звичайно ж, чайні церемонії! У цих рецептах все настільки просто, що вам не знадобиться бродити по в’єтнамських ринках у пошуках чергового загадкового інгредієнта — все можна знайти у звичайному магазині.

3. «Солодке життя в Парижі», Девід Лейбовіц

Унікальна збірка рецептів французької кухні, яка ознайомить вас з чимось більшим, ніж просто приготування традиційної їжі … У цій книзі автор, який приїхав до Парижа з Америки, ділиться своїми враженнями про місто і його жителів. Так ось, чи дійсно французи їдять жаб? Чи люблять вони круасани на сніданок? І де найбільше люблять трапезувати? Про це все в Солодкому житті в Парижі.

4. «Кекси в чашці», Міма Сінклер

Всі ми хоча б іноді ласуни. Буває і так, що солодкого дуже хочеться, в магазин йти лінь, а готувати тим більше. В такому разі скористайтеся одним з 40 чудових рецептів простих кексів від Міми Сінклер. Автор зібрала 40 варіантів приготування кексів в чашці. Все що потрібно — чашка, мікрохвильовка і мінімум інгредієнтів.

5. «Смак італійської осені. Кава, таємниці й тумани», Юлія Євдокимова

Для тих, хто мріє побувати або ще раз згадати неперевершеність Італії. У цій книзі ви не знайдете вишуканих рецептів від італійських шеф-кухарів. Автор ділиться тими знаннями, які отримала від звичайних італійських домогосподарок. Рецепти домашньої пасти та простої піци, цікаві історії й секрети приготування найсмачнішого еспресо — все це в книзі Юлії Євдокимової.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Армії утримуються для захисту існуючої системи, а не людей. В майбутньому розумне людство не допустить війни”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

50 тисяч клітин у вашому тілі відмирають і замінюються на нові в той час, як ви читаєте це речення

Подорожі

Карантин


Читайте також