Цікава та корисна інформація

Топ 5 найбрудніших місць у вашій квартирі

У зв’язку з епідеміологічною ситуацією у світі дезінфекція стала як ніколи актуальна. А чи знаєте ви, що ваше власне житло, за відсутності належної гігієни, може нагородити вас не меншим списком захворювань? Ми проаналізували топ 5 предметів у вашому приміщенні, які обов’язково потрібно щодня мити та дезінфікувати.

1. Рушники

Все дуже просто. Візьміть за правило прати рушники кожен день або хоча б через день. Особливо це стосується кухонних рушників і рушників для рук у ванній кімнаті, оскільки вони вважаються загальними. Якщо вас в родині більше однієї людини, значить кожен з вас залишає свої мікроби на одному і тому ж рушнику, а другий їх тут же підхоплює. До того ж, за день ці речі набирають стільки вологи й не встигають повністю просохнути, що самі по собі вони стають джерелом бактерій.

2. Кухонні стільниці

Тут ми проводимо час мінімум тричі на день — снідаючи, обідаючи та вечеряючи. Після кожного прийому їжі на стільницях ми бачимо крихти та залишки їжі, брудний посуд і після особливо квапливих — чайні калюжки. Тому цей бардак варто регулярно усувати, щоб уникнути навали тарганів та інших охочих поласувати залишками.

3. Кавоварка

Ви здивовані? Так, цей кухонний предмет теж варто мити щодня. Забуваючи ретельно промити ситечко або контейнер від використаної кави, в наступний раз ми ризикуємо випити чашку “благородної” кави з цвіллю. Візьміть у звичку мити щодня те, чим ви щодня і користуєтеся, як, наприклад, зубну щітку після використання.

4. Ванна

Плитку у ванній варто мити якомога частіше, оскільки це основне місце у квартирі, яке не встигає просихати. Відповідно, ризик розвитку грибка на швах плитки зростає в рази. У свою чергу цвіль і грибки несприятливо впливають на наше здоров’я, особливо на дихальні шляхи, викликаючи хронічний кашель.

5. Ключі

Навряд нас цьому вчили батьки, але хоча б іноді дезінфікувати ключі є необхідністю. Чи знаєте ви, що на зв’язці домашніх ключів бактерій стільки ж, як на ручці дверей в громадському приміщенні? Щодня ви користуєтеся цим предметом мінімум двічі в день, збираючи всі ці мікроби на свої руки. Для того, щоб убезпечити себе – просто протирайте іноді свої ключі спиртовими серветками або будь-яким дезинфікуючим засобом.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Коли нога рака у чомусь застрягла, він сам собі її ламає

Подорожі

Карантин


Читайте також