Цікава та корисна інформація

Запасаємося здоров’ям: Топ 5 продуктів багатих вітаміном А

Вітамін А вважається одним з найнеобхідніших для нормальної життєдіяльності будь-якої людини. Цей жиророзчинний вітамін не виробляється організмом самостійно, черпати його можна тільки із зовні. Чому так важливий вітамін А? Тому що від цього повністю залежить ваш зір, адже саме завдяки йому формується світлочутливий пігмент в сітківці очей. І як би застаріло це не звучало, але морквина для зору є найкращі ліки! Сьогодні ми розповімо, які ще продукти допоможуть збагатити ваш організм вітаміном А в рівній або більшій мірі ніж морква.

1. Печінка

Цей продукт багатий вітаміном А в такій мірі, що досить вжити всього кілька шматочків (близько 100 гр), щоб компенсувати денний запас. Причому зовсім неважливо яку печінку ви виберете — яловичу, свинячу або курячу — повноцінний набір вітамінів міститься в кожному з цих видів. Крім того, не обов’язково купувати печінку у вигляді сировини, можна замінити її вже готовим продуктом, наприклад, печінковим паштетом або ковбасою з печінки.

2. Риб’ячий жир

Придбати цей продукт можна як в рідкому вигляді, так і у вигляді капсул. Збагаченість вітаміном А найбільша відразу після звичайної печінки — близько 4000 мг речовини в одній ложці. Хочете мати гарне волосся, нігті та гострий зір — регулярно вживайте цю харчову добавку.

3. Батат

Простими словами — сорт солодкої картоплі. Один такий овоч містить 1400 мг вітаміну А. Варто відзначити, що вживати батат потрібно з чимось жирним, наприклад, з маслом або сметаною. Тільки таким способом можливо отримати максимальну дозу корисних вітамінів.

4. Шпинат

Не на останньому місці й цей продукт. У ньому міститься майже вдвічі більше вітаміну А, ніж у моркві! Крім того, шпинат здатний додати сил і енергії, але тільки при включенні в раціон на регулярній основі. Його, так само як і батат, потрібно їсти з жирними доповненнями до страви.

5. Гарбуз

Цей король осені — джерело вітамінів, А — не виняток. Ви можете запекти його як основну страву, а можете приготувати пиріг, адже навіть у вигляді начинки гарбуз не стане менш корисним! Можна тільки додати, що доза вітаміну А в цьому продукті зовсім не набагато вища, ніж у моркві. Саме тому, якщо вам необхідно швидко заповнити дефіцит цієї важливої речовини — варто вибрати один з чотирьох вище запропонованих продуктів.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

Щоб виробити 1 кг меду, бджолам потрібно зібрати нектар з 4 млн квіток

Подорожі

Карантин


Читайте також