Цікава та корисна інформація

Швидкий порятунок серця: Топ 5 способів знизити тиск

Тихий підступний вбивця — так називають гіпертонію або простими словами високий тиск. Вона може не проявляти себе, підвищиться один раз раптово і не залишити шансу на життя, а може супроводжувати вас протягом багатьох років і стати відправною точкою інших проблем зі здоров’ям. Чим так небезпечний високий тиск? Високий тиск характеризується сильним натиском потоку крові на судини, в результаті чого останні можуть не витримати. Найчастіше гіпертонія призводить до інсульту, але до цього встигає значно потріпати здоров’я і нерви свого власника. Тому так важливо вміти збити тиск, коли той раптом почав зростати. А що, якщо це сталося вдома чи немає можливості викликати швидку? Ми поділимося топ 5 методами як знизити тиск в домашніх умовах, не вдаючись до медикаментів.

1. Глибоке дихання

Цей метод допомагає розширити судини й розподілити приплив крові рівномірно по всьому тілу від голови до кінцівок. Таким чином тиск у судинах має знизитися. Тільки дихати необхідно не грудьми, а животом. При такій вправі очі повинні бути закриті, а тіло розслабленим. Повторюйте вдихи та видихи протягом 3-5 хвилин.

2. Гаряча ванна для рук

Налийте в таз води температурою близько 45 градусів. Занурте у воду руки або ноги. Чекайте 10-15 хвилин. Гаряча вода розширить судини в кінцівках, і кров прилине до них. Таким чином тиск на судини по всьому тілу вирівняється.

3. М’ятний чай

Цей спосіб вважається більш народним, ніж науковим, оскільки чітких доказів ефективності не має. Проте, багато хто використовує м’ятний чай для боротьби з гіпертонією. Для цього просто потрібно пучок м’ятного листя залити склянкою окропу і почекати 10 хвилин. Готовий чай випити повільними ковтками.

4. Компрес з оцтом

Складіть марлю в кілька разів і змочіть в яблучному оцті. Прикладіть компрес до ступень. Ця процедура повинна тривати не менше 15 хвилин для отримання хорошого результату. У яблучному оцті містяться компоненти, які допомагають збити високий тиск.

5. Настоянка валеріани

Такий звичайний, але дуже дієвий засіб. Валеріана знімає загальний стрес з організму, сповільнюючи серцебиття. Серце стукає рівно і спокійно — тиск вирівнюється. Важливо пам’ятати, що, як і будь-який лікарський засіб, валеріану треба приймати відповідно до інструкції.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“В більшості випадків людям завдає біль не те, що відбувається – їх ранять власні очікування”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

У шахах слова “шах” і “мат” походять від перського словосполучення “shah mat”, що означає “Король мертвий”

Подорожі

Карантин


Читайте також