Цікава та корисна інформація

Не худніть!!! Топ 5 причин набрати вагу

Що краще бути худим або товстим — про це можна сперечатися нескінченно. Чи небезпечна худоба або це все ж таки краще повноти? А може варто відкинути всі дієти й спробувати набрати пару додаткових кілограмів? Для чого — читайте причини небезпеки схуднення в нашому топ 5.

1.Ви будете жити довше

Вчені провели паралелі між вагою людини й тривалістю її життя. Як виявилося, люди з нестачею ваги схильні до передчасної смерті. Чоловіки з низьким індексом маси тіла мають ризик смерті у 2,5 раза вище від захворювань серця, ніж представники їхньої статі в нормальній ваговій категорії. Жінки, яким не вистачає кілограмів до нормальної ваги мають подвійний ризик виникнення серцево-судинних захворювань, ніж представниці їх статі з адекватною вагою. Так що не тільки повнота стає причиною передчасної смерті.

2. У вас буде сильний імунітет

Якщо ви не їсте достатньо, то енергії у вашому організмі дуже мало. До вас будуть сильніше чіплятися різного роду захворювання і подолати їх буде набагато складніше, тому що організм не має енергії та додаткових сил. Часом погано переноситься навіть звичайний грип або застуда. Правильно підібраний раціон не тільки допоможе набрати необхідну вагу, але і зміцнити імунну систему.

3. Ви уникнете переломів

Ті, хто недоїдають починають повільно, але вірно наживати собі проблеми з кістковою тканиною — вона стоншується. Таким чином ви будете постійно схильні до переломів і болів в суглобах. З віком ситуація тільки погіршиться.

4. Здорові шкіра і волосся

Шкіра і волосся це те, що постійно потребує додаткового підживлення вітамінами та мінералами. Особливість в тому, що отримують вони їх в саму останню чергу, коли корисні речовини засвоїлися організмом для більш важливих процесів, ніж ріст волосся. Якщо організм недоотримує корисних речовин з їжі, то волосся і шкіра тим більше.

5. Ви будете більш бадьорі

Нестача цілого списку корисних речовин призводить до відсутності енергії та втоми. Тому виснажений організм людини з малою вагою не може працювати та викладатися на повну. Такі люди не досягають успіху в справах і не мають сил на нові починання. На завершення варто лише додати, що вчені встановили прямий зв’язок між масою тіла і розумовими здібностями. Ті, у кого явний недобір кілограмів, ризикують заробити слабоумство в старості.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“В більшості випадків людям завдає біль не те, що відбувається – їх ранять власні очікування”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Джордж Буш і Х’ю Хефнер двоюрідні брати

Подорожі

Карантин


Читайте також