Цікава та корисна інформація

Алергія на собаку? Топ 5 унікальних анти-алергенних порід

Людина та собака друзі — це знають всі в окрузі. І зрозуміло всім, як двічі два, що вірніше них нема! Як же часто ми чули ці рядки дитячої пісеньки, та й не раз переконувалися в цьому самі. Вони приносять нестримне щастя, задають правильний ритм життя і взагалі привносять багато нового в нашу повсякденність. А що, якщо завести пухнастого вихованця все ж хочеться, але при контакті з собакою у вас починається моторошна алергія? Не варто відмовлятися від вірного друга у своєму житті. Сьогодні ми розповімо про 5 найбільш підходящих собаках для людей, що страждають на алергію. Вони не гіпоалергенні, але їх біологічні особливості дозволяють спокійно співіснувати навіть на одній території з алергіками. Особливістю всіх цих порід є те, що вони не линяють, відповідно, раз в півроку їх хутро потрібно ретельно вичісувати, вистригати, а часом і вискубувати.

1. Вельштерьер

Відносно невеликий пес. Може стати відмінним супутником в полюванні на великого звіра. Має специфічний характер, оскільки не потерпить присутність інших собак на своїй території. В середньому вельштерьер живе 11-14 років.

2. Джек Рассел тер’єр

Ви бачили фільм Маска? Так ось, він найкраще розкриває справжню сутність цієї маленької псини. Невгамовний, різкий і жвавий — саме таким є Рассел. Він буде постійно вимагати гуляти й бігати, тому найкраще підійде дуже активним людям.

3. Парсон Рассел тер’єр

Цей пес здатний привнести у ваше життя або радість, або відчай — третього не дано. Дуже активний, швидкий, верткий, добре ладнає з дітьми й любить проводити з ними час. Він любить гуляти на свіжому повітрі, а якщо не будете рахуватися з цим бажанням, він змусить вас це зробити! Здатний перевернути будинок і все, що є в цьому будинку, якщо тривалий час залишається без таких необхідних йому прогулянок. Він буде жити з вами не менше 15 років.

4. Афганська борза

Не вважаючи на те, що це довгошерста собака, її шерсть не випадає і не доставляє незручностей. Всупереч своїм розмірам — дуже полохливий пес. Настільки, що боїться різких ударів і стуку. Таку породу потрібно виховувати з самого дитинства, щоб вона звикла і довірилася своєму господареві. Більше підійде пенсіонерам ніж сім’ї з дітьми.

5. Ши тцу

Ще один представник собак з довгою шевелюрою. Дуже розмірена порода, яка не гавкає на дрібниці та не поводиться неспокійно. Вони добре почувають себе як на вулиці, так і у квартирі. Іноді можуть обходитися без щоденної прогулянки, якщо забезпечити їх лотком. Плюс цієї породи в тому, що вони безмірно ласкаві до маленьких дітей. До того ж, це собаки довгожителі — проведуть з вами від 10 до 18 років в залежності від догляду за ними.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Екскурс в історію: Топ 5 країн з найсмачнішим пивом

Подорожі

Карантин


Читайте також