Цікава та корисна інформація

Топ 5 простих способів позбутися від стресу

Стрес — це невід’ємна частина величезного пазла під назвою сучасний світ. Він починається з дзвінка будильника, швидким підйомом, нервовою роботою і закінчується товкучкою в громадському транспорті по дорозі додому. І лише вдома ми можемо трішечки розслабитися і відпустити всю напругу, накопичену за день. Щоб це сталося швидше ми зібрали топ 5 найефективніших методів боротьби зі стресом. Прості поради допоможуть вам прийти в себе, перейти на позитивний настрій і мислення, а також, просто розмалюють ваше життя новими фарбами. І нехай галасливий світ зачекає …

1. Смійтеся від душі

Це безумовно буде складно для тих, хто звик дуже серйозно ставитися до кожної дрібниці. Можливо, варто переглянути своє ставлення до життя? Вчені довели, що сміх і веселощі знижують рівень адреналіну — головного стресового гормону. Не обов’язково сміятися вголос. Вже одна думка про щось потішне допоможе вам знизити адреналін і максимально розслабитися … До того ж, люди з такою якістю як гумор — значно виділяються з іншої маси, мають більше друзів і шанувальників — це чи не бонус?!

2. Не завантажуйте себе

У цьому пункті йдеться про зайві справи. Як часто ми даємо собі установки на день що потрібно зробити й те, і друге, і третє … Так, день повинен бути продуктивним і насиченим, але не виснажливим і важким. Наступного разу прокиньтеся вранці та подумайте, а не почекає якась зі справ до завтра?

3. Кидайте пити

Алкоголь вводить вас в порочне коло. Ви його п’єте для того, щоб трохи розслабитися і позбутися від стресу, а він у свою чергу провокує ще більше вироблення стресових гормонів. Спробуйте інші способи розслаблення …

4. Фізкульт привіт!

Як би дивно це не було, але зайняття фізкультурою навіть після робочого дня — так, це зніме стрес і втому. Не потрібно бігати марафон, досить покрутити тулубом, зробити нахили або пройтися по свіжому повітрю. Знову ж, вся справа в гормонах. Фізичні навантаження звільняють гормон щастя — ендорфін. Тому встановіть нагадування на телефон, що ввечері або серед робочого дня, потрібно виділити пару хвилин для розминки.

5. Ведіть домашню бухгалтерію

Найчастіше люди відчувають стрес через нестачу грошей. Спробуйте врегулювати всі свої витрати, записуючи їх і більш обдумано плануючи всі свої подальші витрати. Можливо є те, без чого можна обійтися і зовсім?

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

З 1991 року в європейських країнах морква вважається не овочем, а фруктом.

Подорожі

Карантин


Читайте також