Цікава та корисна інформація

Мамам до уваги: Топ 5 кращих чаїв для підвищення лактації

Грудне вигодовування дитини — це унікальний процес, який налагоджує емоційний і психологічний зв’язок між мамою і малюком. Грудне молоко і суміші абсолютно нерівні у своїх функціях і корисності. Якщо перше здатне закласти міцне здоров’я й імунітет дитини, то друге є просто їжею для насичення … Саме тому безліч молодих мам шукають спосіб для поліпшення і продовження лактації. Проте, при не знанні властивостей окремих напоїв, деякі з них можуть тільки нашкодити. Сьогодні ми поділимося топ 5 кращими варіантами чаїв, які нададуть виключно позитивний ефект і є безпечними для мами й малюка.

1. Чай з мелісою

Позитивно впливає на нервову систему матері та сон дитини. Багато хто стверджує, що меліса знижує лактацію, однак при вживанні в помірних дозах статися цього не повинно. Спробуйте випити чашку чаю з меліси за 2 години до сну, перед останнім годуванням і спостерігайте за реакцією свого організму. Можна використовувати як самостійно зібране листя, так і готові фільтр пакетики чаю, які можна купити в аптеці.

2. Чай з ромашкою

Так саме як і меліса має заспокійливий і протизапальний ефект тому більшою мірою буде корисний для годуючої жінки.

3. Чай з молоком

Деякі стверджують, що підвищити лактацію допомагає звичайний чорний чай з молоком. Наукового доказу поліпшення лактації від цього напою не існує, до того ж, коров’яче молоко важко перетравлюється організмом дитини й може викликати алергічну реакцію. Тому якщо захочете спробувати цей варіант — краще робити це вранці, додаючи зовсім невелику кількість молока, і на протязі дня поспостерігати за дитиною.

4. Чай з фенхелем

Фенхель — це близький родич кропу за своєю дією. Він здатний налагодити травну систему, впливає на функцію кишківника і запобігає колікам у немовляти. Крім того, чай з фенхелем, на відміну від меліси або чаю з молоком, можна пити в більшому обсязі — по кілька чашок в день.

5. Готові аптечні чаї

В аптеці є ряд чаїв для підвищення лактації від різних виробників. Склади в них практично не відрізняються, оскільки при грудному вигодовуванні дуже обмежений перелік дозволених трав. Ці чаї додатково вітамінізують молоко, що благотворно впливає на організм дитини. Варто тільки додати, що особливого рецепта для підвищення лактації немає. Пояснення цьому одне — при будь-якому теплому питті молоко до грудей приливає, незалежно від того, що ви п’єте. При цьому саме те, що ви п’єте має найважливіше значення, оскільки може або нашкодити малюкові, викликати алергію і коліки, або допомогти налагодити травлення і підвищити захисні сили імунітету.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Де шукати роботу? Ми знаємо топ 5 секретних місць

Подорожі

Карантин


Читайте також