Цікава та корисна інформація

Солодке до столу: Топ 5 ідей пісної випічки

Не зважаючи на новорічні свята, дуже багато людей дотримуються релігійних принципів і посту. Відповідно, навіть в новорічну ніч категорично не дозволяється порушувати ці заборони. Тому список продуктів і страв зводиться практично до мінімуму, часто виключається і солодке, оскільки воно містить шоколад, яйця і молоко — то, чого їсти не можна. Сьогодні ми розповімо про топ 5 кращих ідей випічки, яка вважається пісною, але нічим не поступається звичним магазинним солодощам! Мова піде про рогалики та найвдаліші пісні начинки для них. Спробуйте, і будете пекти їх і поза постом!

1. Рогалики з халвою

Це не просто смачно, це дуже смачно. Для тіста візьміть 1 склянку борошна, 50 грамів окропу, 50 грамів соняшникової олії, по 0.5 ч. л. розпушувача і солі. Змішайте все разом, замісіть тісто. Воно не повинно бути дуже тугим, але в міру жирним. Розділіть масу на три кульки й кожну розкачайте качалкою до форми кола, розріжте на 8 рівних частин. На ширший бік кожного отриманого трикутника покладіть маленький шматочок халви та скрутіть рогалик. Проробіть так з усіма іншими. Випікайте рогалики в розігрітій до 180 градусів печі 20 хвилин.

2. Рогалики з консервованою вишнею

Рецепт тіста точно такий же, як і в рогаликах з халвою. Єдина відмінність — додайте в тісто дві столові ложки цукру і чайну ложку ваніліну. Цукор у свою чергу трохи підсолодить випічку, бо консервована вишня може бути кислуватою. Отже, розкатали тісто, нарізали, на кожен трикутник поклали по кілька штучок очищених від кісточок ягід. Згорнули й відправили в піч на 20 хвилин. Доданий ванілін створить приголомшливий аромат ванільної випічки й підніме вам настрій!

3. Рогалики з джемом

Рецепт той самий, без змін. Вибирайте джем, який має густу консистенцію, інакше ризикуєте отримати порожні рогалики й деко з пригорілим джемом. Відмінно підійде той, який можна порізати ножем і покласти по невеликому шматочку в кожен рогалик.

4. Рогалики з фініковою пастою

Багато магазинів здорового харчування пропонують купити фінікову пасту. Ця рослинна суміш за смаком аналогічна сухофрукту фінік. Така солодка та одночасно ніжна начинка відмінно підійде для пісної випічки. Рецепт тіста без змін. При наповненні випічки начинкою, спробуйте не класти її на широкий край (як в попередніх варіантах), а розмазати повністю по трикутнику і тільки після цього згорнути в рогалик.

5. Рогалики з родзинками

Ще один смачний варіант пісної начинки. Рецепт тіста той самий. Попередньо залийте жменю родзинок окропом і дайте постояти 30 хвилин. Таким чином родзинки набухнуть, і рогалик буде більш м’який і соковитий. Викладіть по чайній ложці родзинок на кожен трикутник тіста та скачайте рогалики. Випікайте в розігрітій до 180 градусів печі 20 хвилин. Вийміть випічку і дайте трохи охолонути. Теплі (але не гарячі!) рогалики ретельно обваляйте в цукровій пудрі. Смачного!

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“В більшості випадків людям завдає біль не те, що відбувається – їх ранять власні очікування”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

У Англії в 17-му столітті синоптиків за помилковий прогноз погоди піддавали смертній карі.

Подорожі

Карантин


Читайте також