Цікава та корисна інформація

Новий COVID та 5 причин його боятися

Останні новини про пандемію можуть ввести в шоковий стан навіть найстійкіших скептиків, які все ще сумніваються в існуванні цього вірусу. Зовсім недавно Великобританія ввела потужний локдаун з повною забороною практично на будь-які людські комунікації. Все це пов’язано з тим, що саме там еволюціонував новий штам корони – SARS-CoV-2. Що це за різновид коронавірусу і чим він небезпечніший для землян — читайте в нашій статті.

1. Він новий

Лондонські медики провели певні дослідження, в результаті яких стало відомо — новим типом SARS-CoV-2 хворіє двоє з трьох людей, що заразилися коронавірусом. Раніше жодна країна не визначала нових видів вірусу, він був всього один, SARS-CoV-2 – є абсолютно новим підвидом — мутантом корони.

2. Він сильніший

За словами все тих же британських вчених і британського прем’єр-міністра, новий вірус вважається більш заразним на відміну від всім відомого COVID. Все це відбулося внаслідок зміни будови вірусу, тепер його шипи — так звана корона — мутували та видозмінилися, і здатні чіплятися неуражених тіл значно швидше і міцніше.

3. Він більш заразний

За даними фахівців, кожні 2 з 3 британців, хворих короною, підхопили саме новий штам вірусу. Тому можна зробити логічні висновки, що саме новий вид вірусу більш заразний, ніж його попередник. Хоча в Великобританії ввели повний локдаун, деякі країни повідомляють про виявлення нового штаму і на своїх територіях.

4. Він мутант

Вчені розводять руками, оскільки SARS-CoV-2 розвивається і змінюється дуже швидко. Є припущення, що десь на землі все ще ходить найперший пацієнт (нульовий пацієнт), який був заражений COVID. І ця думка має величезний сенс. Медики вважають, що найперший носій вірусу переносить певні хвороби, заражається іншими видами вірусу (що не мають відношення до ковіду), відповідно і COVID, що сидить в ньому, також мутував за цей час і встиг передатися іншим жителям планети вже новим видом SARS-CoV-2.

5. Він може і далі мутувати

Медики вважають, що якщо новий варіант ковіда прогресує з такою швидкістю, то не виключено, що незабаром людство зіткнеться з цілою “серією” даного вірусу. Небезпека таких мутацій полягає в тому, що вчені не зможуть настільки швидко розробити вакцину від кожного виду корони.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

Там варто бути: Топ 5 найкращих місць в Парижі

Подорожі

Карантин


Читайте також