Цікава та корисна інформація

Коштом життя: Топ 5 небезпечних звичок на кухні

Кожен з нас має свої звички, які стосуються процесу приготування. Це настільки звичні нам дії, які доведені до автоматизму, що про шкоду деяких ми навіть не замислюємося. Сьогодні ми підготували топ 5 найбільш небезпечних кулінарних звичок, які можуть коштувати вам здоров’я, а часом і життя! Так ось, виправите свої помилки, щоб уникнути проблем зі здоров’ям з самого початку нового року.

1. Не миємо руки

Це те, чого нас вчать з самого раннього дитинства. Просте правило під час перебування на кухні. Мало хто знає, що руки варто мити не тільки до приготування їжі, але і після! На будь-яких поверхнях містяться бактерії, в тому числі й на продуктах, тому не вимивши руки після готування ви ризикуєте рознести їх по всій квартирі.

2. Куштуємо сире тісто

Хто ж хоч раз в житті не грішив цим правилом? Адже це звична справа — спробувати тісто на цукор або сіль. Насправді небезпека не тільки в сирому яйці, яке є практично в будь-якому вигляді тіста, але і борошні — в ньому містяться бактерії. Найчастіше саме в сирому борошні знаходять кишкові палички, які стають причиною розладу шлунку. Не піддавайте себе небезпеці — робіть все згідно рецепту.

3. Їмо яйця пашот

Як же смачно посмажити або відварити на сніданок яйця пашот, так, щоб жовток тільки-тільки встиг схопитися. Смачно і небезпечно одночасно. Яйця — це прямий шлях зараження сальмонелою про небезпеку якої можна говорити до безкінечності. Тому заведіть нову улюблену страву — яйця в круту або з добре просмаженою скоринкою.

4. Розморожуємо продукти на столі

Ще одна найпоширеніша помилка серед доморощених кухарів. Вся річ у тім, що залишаючи продукти на столі ви піддаєте їх дії бактерій із зовнішнього середовища. А особливо активні вони стають в теплому приміщенні або в теплу погоду …

5. Не змінюємо губки вчасно

Кухонні губки є одним з найефективніших розносників бактерій у всій квартирі. Однієї й тієї ж губкою ви можете витерти краплини крові з сирого м’яса (з дощечки, наприклад), протерти умивальник і саму поверхню кухні. Виходить такий собі колообіг бактерій. Тому не забувайте вчасно міняти цю кухонну приналежність, а також візьміть у звичку регулярно прати їх з милом.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Топ 5 найбагатших країн на планеті

Подорожі

Карантин


Читайте також