Цікава та корисна інформація

Розумний дизайн: Топ 5 хитрощів для маленької кімнати

Багатьом з нас в силу обмеженості житлових умов доводиться поєднувати спальню і вітальню. І добре, коли цей простір розрахований лише на одного, а якщо вас двоє? Сьогодні ми розповімо топ 5 найефективніших методів організації маленького простору. Ці хитрощі допоможуть створити унікальний інтер’єр в якому кожному знайдеться своє затишне місце!

#1. Ширма

При організації невеликого простору ви повинні пам’ятати, що зонування — це найефективніший метод розділити його на спальню і вітальню. Розгляньте як варіант ширму. Відкиньте всі ідеї  текстильних ширм — це минуле століття, але зверніть увагу на вітражну перегородку або перегородку-стінку в яку можна буде помістити рамки, будильники та інші не габаритні речі. Зазвичай ці меблі досить вузькі, що дозволяє зберегти простір і при цьому розділити кімнату навпіл.

#2. Розкладний диван

Розкладний або висувний — значення не має, ця багатофункціональна річ збереже ваш простір. Адже зовсім не важко — на ніч розкласти, а вранці скласти. В крайньому разі, ліжко завжди може бути розстелене і збиратися тільки у свята, наприклад, до приходу гостей.

#3. Телевізійна стінка

Сучасні варіанти інтер’єру пропонують повністю прибрати шафи й комоди зі спалень-віталень, оскільки вони займають значну частину простору. Тому перегляньте свій гардероб і речі в цілому, можливо, багатьом з них давно пора в сміттєвий бак! Решту предметів і одяг розмістіть в коморі або передпокої, а замість великогабаритних меблів встановіть витончену телевізійну стінку — кілька вузьких настінних шаф і полиць, на які можна покласти рамки, квітки та найнеобхідніші щоденні речі. Телевізор найкраще прикріпити до самої стіни, це теж значно розчистить площу кімнати.

#4. Скриня

Прийшла пора розповісти про деталі! Гарна старовинна скриня може стати не просто частиною вашого інтер’єру, але і відмінним сховищем для речей. Спробуйте розташувати цю річ в робочій зоні кімнати замість столу, накривши витонченим текстилем … або ж використовуйте замість невеликого пуфика, оздобивши кількома декоративними подушками для зручності. Кришку скрині можна відкрити в будь-який момент і скористатися необхідними речами!

#5. Дзеркала

Практично всі дизайнери інтер’єрів наполягають на дзеркалах при облаштуванні маленьких кімнат. Дзеркала візуально розширюють простір. Що ж, можливо й у вашій маленькій кімнаті знайдеться місце на стіні для оригінального незвичайного дзеркала?

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Топ 5 кроків до голлівудської посмішки

Подорожі

Карантин


Читайте також