Цікава та корисна інформація

Топ 5 нових варіантів зігріваючого глінтвейну

Ось і настала та сама пора року, коли за вікном зовсім холодно і зрідка в повітрі з’являються сніжинки. Любителі тепла і затишку в такі моменти наливають собі чашечку чогось гарячого, замотуються в плед і проводять вечір перед телевізором. Це вже стало таким собі обрядом, класикою. Якщо вам набрид гарячий шоколад або какао — спробуйте приготувати глінтвейн. Цей гарячий напій зігріє душу і тіло, до того ж, ми зібрали 5 різних, як алкогольних, так і безалкогольних рецептів глінтвейну.

#1. Білий пряний глінтвейн

Цей напій кардинально відрізняється від звичного нам червоного глінтвейну тим, що готується з білого вина. І, не дивлячись на свій блідий непоказний вигляд, він не менш смачний. Зваріть його і переконайтеся в цьому! Для цього вам знадобиться: 750 мл вина білого, 240 мл води, 2 апельсини, 1 лимон, 100 г цукру, 2 ст. л меду, 10 шт. гвоздики, 6 шт. бадьяна, 4 коричних палички.
Приготування глінтвейну: в каструлю вилити воду, вино і сік 1 апельсина. Додати мед і цукор, поставити на вогонь і помішувати, довести до розчинення цукру. Другий апельсин і лимон нарізати кружальцями, викласти в ту ж каструлю, додати корицю, гвоздику, бадьян. Варити (не доводячи до кипіння) на середньому вогні близько 20 хвилин. Напій готовий!

#2. Глінтвейн з малиною і розмарином

Такого смаку ви точно не відчували! Незвичайне поєднання солодощів та трав’яних ноток. Спробуйте приготувати самі й почастуєте близьких цим незабутнім напоєм. Для цього вам знадобиться: 750 мл червоного вина, 80 г меду або цукрового сиропу, 450 г малини, 1 шт. апельсина, 3 шт. бадьяна, 2 ч. л запашного перцю, 2 ч. л сушеної гвоздики, кориця, розмарин.
Дотримуйтесь зазначених кроків: зрізати з апельсина шкірку (м’якуш можете з’їсти — він в напої не потрібний), скласти всі інгредієнти в досить велику каструлю і поставити на вогонь. Доведіть до кипіння, потім різко зменште вогонь і варіть 10 хвилин обов’язково помішуючи суміш. Все, що вам залишиться — розлити по чашках і насолоджуватися новим смаком.

#3. Безалкогольний яблучний глінтвейн

Цей напій чудово підійде тим, хто не любить вживати спиртне, але не хоче залишатися осторонь дружніх посиденьок. І смачно, і корисно! Вам потрібно підготувати: 1 л яблучного соку, 100 мл води, 1 яблуко, 2 ст. л родзинок, по 2 ст. л тертої цедри лимона й апельсина, по 4 шт. гвоздики й запашного перцю, по щіпці — кориця, мускатний горіх і мелений імбир, цукор за смаком.
Приготування: в каструлі змішати сік і воду, поставити на вогонь, потім додати всі спеції й різане шматочками яблуко. Добре нагріти суміш, не доводячи до кипіння. Зняти з вогню і щільно закрити кришкою. Настояти напій 15 хвилин, процідити та розлити по чашках.

#4. «П’яний» глінтвейн з бренді

Міцний мікс бренді й вина здатний зігріти будь-кого. Не переборщіть з вживанням цього напою, хоча він настільки смачний, що відмовитися від додаткової порції досить складно … Інгредієнти: 750 мл вина червоного, 60 мл бренді, 480 мл яблучного сидру, 85 г меду, 1 апельсин, по 4 шт. гвоздики й кардамону, по 1 шт. кориці (паличка) і бадьяна. Приготування глінтвейну з бренді: очистити апельсин від шкірки, вичавити сік в каструлю, туди ж додати сидр і вино. Натерти в суміш цедру, додати мед і все спеції. Поставити на вогонь, варити (але не кип’ятити) 30 хвилин. Тільки після зняття з вогню додати бренді. Напій готовий до вживання.

#5. Традиційний безалкогольний вишневий глінтвейн

Напій нічим не поступається алкогольному аналогу, до того ж, має набагато більше корисних властивостей, спробуйте! Знадобиться: 1 літр вишневого соку, 3 ст. л ягідного сиропу, по 3 шматочки лимона та апельсина, 3 шт. гвоздики, кориця і бадьян за смаком, 3 ст. л меду. Приготування: змішати сік і сироп, поставити на невеликий вогонь, додати спеції й фрукти. Прогріти до гарячого, не доводячи до кипіння. Розлити напій по чашках, попередньо процідивши через сито. Всі напої з наданих нами рецептів вживаються тільки в теплому або трохи гарячому вигляді — саме це гарантує максимальне розкриття смаку всіх доданих прянощів і легкий зігріваючий ефект! Смачного!

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Загальна вага бактерій, що живуть в організмі людини, складає 2 кілограми

Подорожі

Карантин


Читайте також