Цікава та корисна інформація

Прокачай мозок: Топ занять, що допоможуть стати розумним

Зимові дні можуть пробігати не лише лінивим лежанням на дивані (адже на вулиці холодно і сльота), але і цілком корисним заняттям — тренуванням мозку. Наш мозок працює без зупинки весь час, не враховуючи сну. Навіть коли ми дивимося новорічні картинки або фотографії — він все одно напружено функціонує. Не завжди вся прийнята інформація корисна, тому влаштуйте своєму розуму якийсь тайм-аут від інформаційного шлаку і спробуйте завантажити в нього трохи корисних відомостей. Нижче ми зібрали 5 занять, які допоможуть вам на шляху до просвітлення.

1. Прогулянка

Просто вийдіть на вулицю і йдіть. Безцільно, йдіть по тротуару і дихайте свіжим повітрям. У ці моменти вам не потрібен спорт, просто йдіть і дихайте глибше. Спробуйте наситити організм киснем по максимуму, ще краще, якщо в цей момент ви ні про що не будете думати. Наприклад, випийте по дорозі каву, куплену або приготовану вами з дому. Замість телефону на прогулянку краще взяти наручний годинник — так ви не втратите час, але й ніщо вас не буде відволікати від відпочинку. Часом потрібно просто розслабити мізки, інакше через напругу ви станете неуважними, дратівливим і несприйнятливим до нової інформації.

2. Відмовтеся на добу від телефону

Якщо у вас вихідний, ви можете зробити його вихідним не тільки у фізичному, а й у психологічному плані. Відмовтеся від телефону всього на один день, адже сучасні смартфони — це нескінченний потік інформації як потрібної, так і непотрібної. Мозок перевантажується, і розум притупляється. Після такого дня ви зможете знову фільтрувати потрібну інформацію від сміття. Попередьте всіх близьких, що на день ви зануритесь в нірвану.

3. Рушайте на екскурсію

Це одне з кращих тренувань мозку. Що ми можемо дізнатися навіть з найкоротшої подорожі? Поповнити свої географічні, історичні знання, а також збагатитися чимось новим (культурою, біографією особистостей і т. д). Крім того, подорожі це завжди позитивні емоції, що корисно як для психічного, так і для фізичного стану.

4. Прочитайте книгу

Одна умова — вона повинна бути паперова. Жанр вибирайте той, який вам до душі. Так ви дізнаєтеся щось нове. До того ж не обов’язково прочитати все і відразу — розділіть читання в кілька прийомів. Користь саме паперової книги обумовлена відсутністю відволікаючих чинників — спливаючих банерів і вікон, як в смартфоні. Так ви по-справжньому засвоїте прочитане.

5. Навчіться

Просто навчіться чогось. Це може бути малювання картини або ж приготування абсолютно нової страви. Коли ви починаєте заглиблюватися в щось нове, у вашому мозку створюється нейронний ланцюжок, що відповідає за цю дію. В цілому можна сказати, що чим більше в мозку цих ланцюжків, тим швидше і краще він працює. Тому процес навчання завжди додасть вам кілька плюсів, до того ж — приємно ж відчувати себе розумною людиною!

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

Захист від вірусів: Топ 5 причин провітрити приміщення

Подорожі

Карантин


Читайте також