Цікава та корисна інформація

Захист від вірусів: Топ 5 причин провітрити приміщення

Чи знаєте ви, що при наявності маленьких дітей у квартирі, приміщення необхідно провітрювати щогодини по 10 хвилин? Якщо ви думаєте, що свіже повітря необхідне тільки ніжному дитячому організму, то ви помиляєтеся, і сьогодні ми розповімо чому! Топ 5 найбільш важливих причин регулярно провітрювати приміщення, читайте нижче.

1. Ви вирівняєте вологість повітря

Часто ми навіть не замислюємося про такий показник, як вологість повітря в кімнаті, а даремно! Якщо вологість підвищена, то це призводить до мокрого кашлю й утрудненості дихання, а якщо знижена, то ваш ніс швидше за все страждає від сухості й утворення корок. Простий спосіб вирівняти вологість в приміщенні — регулярно кілька разів на день провітрювати.

2. Ви усунете цвіль і грибок

Багато домовласників не з чуток знають про таку неприємну проблему як грибок на стінах. Згодом будь-який будинок старіє, якість самих стін та покриття сильно знижується. Саме тому стіни реагують на зміни погоди ззовні та стають сирими, часто припадаючи цвіллю всередині. Регулярне провітрювання здатне усунути й цю проблему.

3. У вас перестане боліти голова

Основною причиною головного болю може бути нестача кисню. Важливо пам’ятати, що навіть у зимовий період потрібно кілька разів на день провітрювати квартиру хоча б для того, щоб прибрати запахи готування, накопичені за день. Таким чином ви наповните кімнату свіжістю і заміните сперте повітря, яке є причиною головного болю.

4. Ви позбудетеся сонливості

Якщо ви з самого ранку, і на протязі дня відчуваєте сонливість — це причина для занепокоєння. У першу чергу зверніться до свого лікаря, щоб виключити будь-які діагнози. Якщо все в порядку, то пробуйте залишати вікно в режимі провітрювання на весь день від вашого пробудження. Можливо вашому мозку не вистачає кисню, тому він не посилає організму сигнал про те, що пора активізуватися.

5. Ви мінімізуєте ризик вірусних захворювань

Правило регулярного провітрювання однаково ефективне як для будинку, так і для робочих приміщень, де кожен співробітник приходить зі своїми мікробами. У колективі будь-який вірус поширюється набагато швидше, оскільки відбувається дуже тісна комунікація між людьми. Тому візьміть за правило відкривати вікно і на роботі — це знизить ризик зараження, що особливо актуально в нинішній ситуації.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

Туфлі на високих підборах, корсет, рум’яна, панчохи, – все це предмети, які спочатку були придумані спеціально для чоловіків

Подорожі

Карантин


Читайте також