Цікава та корисна інформація

Секрети по догляду за волоссям, які має знати кожна

Кожна сучасна красуня докладає максимум зусиль для того, щоб її зовнішній вигляд привертав захопливі погляди оточуючих. Адже, краса – це не просто подарунок природи, а вміння правильно розпоряджатись природними задатками.
І звісно ж так хочеться, щоб волосся виглядало живим та доглянутим. Тож розберімо основні моменти, які наблизять Вас до бажаного ідеалу.

Полюбіть себе

Від природи структура волосся кожної людини може відрізнятись. Тому, коли Ви бачите в рекламі шампуню симпатичну дівчину з густою гривою, не поспішайте купувати усі можливі баночки. Вони займуть більшу частину Вашої ванни, а ефекту може й не бути.
Пам’ятаймо й те, що медійні особистості чи моделі часто користуються накладками чи послугами нарощування.
Те, яким з вигляду та за структурою є Ваше волосся відповідає генетика. І немає нічого страшного чи поганого, що воно не супер густе чи тонке.
Які б Ви процедури не робили, що б не кололи в шкіру голови, а природну форму не змінити. Зосередьтесь на правильному догляді саме за Вашим типом волосся. Методом спроб і помилок можна отримати хороший результат.

Поради на кожен день

Мити голову варто не кожен день. Врахуйте, що вода з крана в у нас містить багато елементів, які шкодять стану волосся. Захоплюватись цією справою – не варто.
Головним критерієм стане саме рівень забрудненості шкіри голови. При цьому варто підібрати шампунь, який не буде стимулювати активне виділення себуму та не сушитиме волосся по всій довжині.
Підбір засобу – справа індивідуальна і обирати його потрібно відповідно до Вашого типу, а не за порадою подружки чи рекламою улюбленого блогера.
Також не радимо гратись в юного хіміка і наносити усі можливі масла, спреї, лосьйони та інші рідини. Волосся має «дихати»! Користуватись такими засобами треба з розумом. Бо, для прикладу, надмірне нанесення силіконів, може обтяжувати та провокувати обламування.
Гаряча вода викликає посилену роботу сальних залоз. При цьому користуйтесь теплою. Інколи можна робити контрасний душ (це коли Ви чергуєте теплу та прохолодну воду для стимуляції кровообігу шкіри голови).
Більш теплі температури підійдуть в тому випадку, коли необхідно змити надлишок засобів. Тому, воду лають лише на довжину, не зачіпаючи голови.
Якщо волосся в мокрому чи вологому стані – терти, тягнути його чи активно розчісувати НЕ ВАРТО. В цьому стані воно дуже вразливе і легко рветься.
Наступним пунктом по догляду буде звичайно ж утримання від гарячих утюжків, плойок, фенів та тому подібному. Замотувати в «тюрбан» та робити парник також справа невдячна.


Захищайте волосся від сильного вітру, пекучого сонця та інших агресивних кліматичних умов. А ще Ви здивуєтесь, але механічне пошкодження також сильно впливає на його стан. Для прикладу, якщо часто робити маніпуляції з гривкою (постійно її розчісувати, вкладати, тягнути), вона може почати сіктись, обламуватись, стане рідшою.
Зовсім посічене та мертве волосся варто зістригати. Воно не має уже ніякого естетичного вигляду та й реанімувати ніяке чудо не зможе.

Які засоби по догляду обрати

Точно не радимо мити волосся милом. Адже, воно знищує захисну водно-ліпідну емульсійну плівку як з волосся, так і зі шкіри голови. Після цього засобу волосся буде сухим, тьмяним та пошкодженим. Якщо Ви помічаєте від іншого засобу по догляду такий ефект, варто задуматись про його заміну. Волосся має бути м’ягким, блискучим, легко прочісуватись.
Не забувайте, що і шкіру голови потрібно відмивати від накопичення шкірного сала, відмерлих клітин, бруду. Є шампуні зі слабо-кислим середовищем, які збалансують Ваш догляд.

Хороший шампунь повинен знімати статичну електрику з волосся, а головне – відшкодовувати втрату білків, вологи та поживних речовин. Твердження, що час від часу шампунь необхідно міняти, – міф: якщо ви підібрали собі шампунь, який вас повністю влаштовує, міняти його на інший варто лише в разі зміни стану вашого волосся.

Додаткові засоби по догляду

Після шампуню варто нанести ополіскував чи кондиціонер. Такі засоби мають розглажуючу та захисну дію. Після них волосся краще розчісується, має хороший зовнішній захист.
Маска створена, щоб наповнити волосся додатковими елементами для його міцності. Має накопичувальний ефект і результат буде помітний після тривалого користування.
Користуватись нею можна 1 раз (максимум 2 рази) в тиждень до 2 місяців. Далі робити паузи, адже деякі елементи мають властивість осідати. Це може призвести до зворотного ефекту і засіб уже не буде мати корисної дії, а навпаки – шкодити, обламувати.

Правильне харчування – основа здорового вигляду

Без будь-яких сумнівів багато залежить від того, який спосіб життя ми ведемо та чим харчуємось. І стан волосся лише це підкреслює. Здоровий сон, правильне харчування, спорт, хороший настрій – це все формує зовнішній вигляд.
Тому, бажаємо Вам завжди бути красивими та здоровими!

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Топ 5 корисних звичок, необхідних кожному в 2021

Подорожі

Карантин


Читайте також