Цікава та корисна інформація

6 кращих рецептів лазаньї: смачно та просто

Ми  підготували для Вас декілька рецептів лазаньї, адже страва володіє яскраво-вираженим смаком, а приготування не потребує особливих кулінарних вмінь.

Традиційно лазанья включає: листи тіста, які можна приготувати самому або використати уже готові, спеціально виготовлені, начинку та соус. Начинка може бути різноманітна: і м’ясна, і з помідорів, і з шпинату, і з сиру пармезан, тощо.

Це італійська страва, яку вперше почали випікати в регіоні  Емілії-Романії. В 16 ст. поляки запозичили рецепт та трошки видозмінивши його створили лазанку.

Ми залишаємо лише найкращі та найпростіші варіанти, аби Ви з легкістю змогли приготувати в домашніх умовах.

6 важливих моментів

Вивчіть інформацію на упаковці з листами для лазаньї. Іноді вони не вимагають попереднього варіння.

Якщо ж по інструкції листи потрібно спочатку відварити, викладіть їх в киплячу підсолену воду. Варка займає буквально 3 хвилини, оскільки листи повинні залишитися жорсткими.

Під час варіння листи можуть злипнутися. Щоб цьому запобігти, готуйте їх частинами або взагалі по одному, а в воду додайте трохи рослинноъ олії. Після варіння викладіть листи в один шар на чистий рушник, щоб вони трохи просохли.

Готувати лазанью потрібно в товстостінній посуді з високими бортами. Вибирайте не дуже велику форму, щоб лазанья не вийшла низькою. У ній повинно бути не менше 3-4 шарів тіста. Перед нарізкою лазаньї дайте їй трохи охолонути.

Класична лазанья з фаршем і соусом бешамель

Складові:

2 столові ложки оливкової олії;

1 цибулина;

500 г яловичого фаршу;

сіль за смаком;

мелений чорний перець – за смаком;

500 г пасати або свіжих помідорів без шкірки, нарізаних дрібними кубиками;

1 чайна ложка сушеного базиліку;

40 г вершкового масла + трохи для змащування;

40 г борошна;

400 мл молока;

сіль за смаком;

мелений чорний перець – за смаком;

мелений мускатний горіх – за смаком;

250 г листів для лазаньї;

50 г пармезану.

Приготування:

Розігрійте в сковороді олію і пасеруйте дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Викладіть фарш і обсмажуйте, помішуючи, до готовності м’яса. Приправте сіллю і перцем.

Додайте пасту або помідори, перемішайте і готуйте на повільному вогні близько 10 хвилин. Потім з’єднайте масу з базиліком.

У сотейнику розтопіть масло на помірному вогні. Помішуючи віночком, всипте борошно. Не перестаючи збивати суміш, поступово влийте молоко. Варіть соус бешамель, постійно помішуючи, поки він не загусне. Приправте сіллю, перцем і мускатним горіхом.

Змастіть маслом форму для запікання. Викладіть на дно кілька листів для лазаньї і покрийте їх частиною соусу. Розподіліть зверху частину м’ясної начинки. Повторіть шари. Зверху повинен виявитися соус бешамель, посипаний тертим пармезаном. Запікайте 30 хвилин при температурі 190 ° C.

Лазанья з фаршем та сиром

Складові:

2 чайні ложки оливкової олії;

450 г яловичого фаршу;

2 зубчики часнику;

1 чайна ложка сушеного орегано;

сіль за смаком;

мелений чорний перець – за смаком;

900 г соусу марінара;

450 г рікотти;

50 г пармезану;

¼ пучка петрушки;

350 г листів для лазаньї;

700 г моцарели.

Приготування:

У великій сковороді розігрійте олію. Викладіть туди фарш і обсмажте до готовності. Злийте зі сковороди зайвий жир.

Додайте до м’яса подрібнений часник, орегано, сіль і перець і обсмажуйте ще хвилину. Додайте марінара, перемішайте і готуйте до тих пір, поки соус добре не прогріється. Змішайте Рікотту, половину тертого пармезану, майже всю рубану петрушку, перець і сіль.

Розподіліть по дну форми для випічки частину м’ясної начинки, покрийте її частиною листів для лазаньї. Змастіть листи частиною сирної суміші і викладіть зверху частину нарізаної моцарели. Повторіть шари. Останній шар листів для лазаньї покрийте м’ясною сумішшю, моцарелою і тертим пармезаном. Накрийте форму фольгою. Запікайте лазанью 15 хвилин при температурі 190 ° C. Зніміть фольгу, збільшіть температуру до 200 ° C і готуйте ще 20 хвилин. Перед подачею посипте лазанью рубаною петрушкою.

Лазанья з куркою, сиром і грибами

Складові:

700 г помідорів;

200 г печериць;

500 г томатної пасти;

1 цибулина;

4½ чайної ложки сушеного базиліка;

сіль за смаком;

500 г вареної курки;

2 яйця;

900 г нежирного сиру;

80 г твердого сиру;

½ пучка петрушки;

мелений чорний перець – за смаком;

трохи вершкового масла;

350 г листів для лазаньї;

300 г моцарели.

Приготування:

Наріжте помідори кубиками, а гриби – пластинками. Викладіть помідори і гриби в форму, введіть томатну пасту, дрібно нарізану цибулю, базилік і сіль. Дайте закипіти, зменшіть вогонь і тушкуйте під кришкою 25 хвилин. Додайте шматочки курки і готуйте ще кілька хвилин.

У мисці змішайте яйця, сир, тертий сир, рубану петрушку, перець і сіль.

Змастіть форму для запікання олією і викладіть на дно кілька листів для лазаньї. Зверху розподіліть частина сирної суміші, частину томатно-м’ясної начинки і частину моцарели. Повторіть шари.

Накрийте форму фольгою і поставте в розігріту до 190 ° C духовку на 30 хвилин. Зніміть фольгу і запікайте ще 10-15 хвилин.

Лазанья з курячими грудками і сиром

Складові:

3 курячі грудки;

сіль за смаком;

мелений чорний перець – за смаком;

5 яєць;

130 г борошна;

230 г панірованих сухарів;

кілька столових ложок рослинного масла;

500 г рікотти;

680 г соусу марінара;

250 г листів для лазаньї;

• 400 г моцарели.

Приготування:

Розріжте курячі грудки навпіл на дві тонкі частини. Змастіть їх сіллю і перцем з усіх боків. Можна використовувати готову приправу для курки.

Збийте 4 яйця. Обваляйте грудки в борошні, умочіть у збиті яйця і з усіх боків посипте сухарями. Обсмажуйте курку на сковороді з розігрітою олією приблизно по 4 хвилини з кожного боку. Перекладіть на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.

Змішайте віночком рікотту і яйце. Змастіть форму для запікання частиною Марінари, викладіть зверху кілька листів для лазаньї і покрийте частиною сирного соусу. Слідом розподіліть частина курки і посипте частиною тертої моцарелли.

Повторіть шари так, щоб зверху виявилися марінара і залишки моцарели. Накрийте форму фольгою і поставте в розігріту до 180 ° C духовку приблизно на 50 хвилин. За 10 хвилин до готовності зніміть фольгу.

Лазанья з куркою і брокколі

Складові:

50 г вершкового масла;

1-2 зубчики часнику;

600 г вершків для збивання;

мелений чорний перець – за смаком;

85 г пармезану;

600 г запеченої або смаженої курки;

500 г брокколі;

250 г листів для лазаньї;

230 г моцарели.

Приготування:

У посудині розтопіть масло. Додайте дрібно нарізаний часник, вершки і перець. Перемішайте, доведіть до кипіння і зменшіть вогонь. Додайте тертий сир і помішуйте до загустіння.

Наріжте курку і брокколі великими шматочками.

Змастіть частиною соусу форму для запікання і покрийте декількома листами для лазаньї. Зверху викладіть частину курки, брокколі і тертої моцарелли і змастіть соусом.

Повторіть шари. Останній шар листів для лазаньї змастіть соусом і посипте сиром. Накрийте форму фольгою і поставте в розігріту до 190 ° C духовку на 30 хвилин. Зніміть фольгу і готуйте ще 15 хвилин.

Лазанья з шинкою і сиром

Складові:

1 столова ложка рослинної олії;

1 цибулина;

2 помідори;

170 г томатного соусу;

сіль за смаком;

мелений чорний перець – за смаком;

50 г вершкового масла;

50 г борошна;

500 мл молока;

мелений мускатний горіх – за смаком;

300 г шинки;

200 г твердого сиру;

200 г листів для лазаньї.

Приготування:

Розігрійте в сковороді олію і обсмажте цибулю і помідори, нарізані кубиками. Додайте томатний соус, сіль і перець і готуйте, поки не випарується більша частина соусу.

У посудині розтопіть масло і, помішуючи віночком, всипте борошно. Влийте молоко і варіть, помішуючи, до загустіння. Приправте бешамель сіллю, перцем і мускатним горіхом.

Наріжте шинку кубиками і натріть сир на крупній тертці.

Змастіть дно форми для запікання невеликою кількістю соусу. Викладіть зверху частину листів для лазаньї, частину помідорів і цибулі, шинки, соусу і сиру. Повторіть шари. Останній шар сиру полийте соусом бешамель. Запікайте лазанью при температурі 180 ° C близько 30 хвилин.

Сподіваємось, що Вам сподобалась підбірка рецептів. Бажаємо легкого приготування.

Смачного!

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Армії утримуються для захисту існуючої системи, а не людей. В майбутньому розумне людство не допустить війни”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Це не комільфо! Топ 5 речей, які не можна дарувати жінці

Подорожі

Карантин


Читайте також