Цікава та корисна інформація

Топ 5 домашніх рослин, які люблять тінь

Є в нашому будинку місця, які не освітлюються сонцем. Це коридори, передпокої й інші затишні куточки. Однак й вони заслуговують декору і створення затишку так саме, як спальня або вітальня, адже саме передпокій — це перше, що побачить гість у вашій квартирі. Його інтер’єр неодмінно створить враження. Яке — залежить від вас. Крім традиційних рамок з теплими фотографіями сім’ї, ключниці та кошиків для дрібниць, пропонуємо вам озеленити ці понурі закутки й додати в них трохи життя. Які саме рослини підійдуть для життя в тіні — читайте в нашій статті.

1. Орхідеї

Може здатися дивним те, що світлолюбна рослина, яка радує око приголомшливими квітами, може жити в тіні. Насправді, це найголовніше правило, яке продовжує цвітіння орхідеї. Як тільки на рослині з’явилися суцвіття — перемістіть горщик в темне приміщення, не освітлене сонцем, і насолоджуйтеся квітами. Яскраве сонячне світло здатне обпалити ніжні квітки, будьте обережні.

2. Хлорофітум

Традиційна шкільна рослина, яка напевно висіла у кожного з нас в класі … Цей каскад довгого листя невибагливий в догляді й здатний пристосуватися навіть до напівтемряви. Ідеальне місце такому варіанту — висока шафа або полиця в коридорі, яка надасть можливість листю спадати та витися вниз. Єдине правило — хлорофітум потрібно привчати до темряви поступово, починаючи з декількох годин кожен день.

3. Антуріум

Ще одна квітуча рослина, яке полюбляє затінені умови. Квіти антуріума дуже схожі на кали, такі ж глянцеві воскові чашечки, але з яскраво синім забарвленням. Ця рослина не вибаглива, тому коридорна півтінь стане для нього відмінним варіантом.

4. Сансеверія

Нехай вас не вводить в оману ця складна назва. Ви стовідсотково знайомі з цим представником сімейства зелених, якого в народі величають як тещин язик. Довге язикообразне листя рослини в повній мірі проявляє свою красу лише при розсіяному світлі в легкій півтіні. Саме завдяки таким умовам з’являється унікальна жовта окантовка листя — рослина починає виглядати по-новому.

5. Грошове дерево (товстянка)

Вже традиційна для нас рослина, яку більшість господинь звикли вирощувати на підвіконнях — і це вкрай несприятливо для товстянки. Це невелике деревце може загинути від прямих сонячних променів. Не любить грошове дерево і кромішню тінь, але ось в розсіяному світлі або легкій півтіні відчуває себе неперевершено!

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Ми не випадково обираємо одне одного… Ми зустрічаємо тільки тих, хто вже існує в нашій підсвідомості»

Зигмунд Фрейд

Чи знали Ви, що...

Стріла, випущена з середньовічного лука, пролітала на відстань понад 300 метрів – це довжина двох футбольних полів

Подорожі

Карантин


Читайте також