Цікава та корисна інформація

Життя планети за 60 секунд! Топ 8 реальних фактів

Ми проживаємо хвилину за хвилиною, година за годиною, день за днем своє життя. Тим часом на планеті Земля в цю ж хвилину відбувається безліч подій — народжуються нові люди, вирубуються вічні ліси, тоннами виробляються харчові продукти і ще багато-багато чого. Сьогодні ми розповімо, що ще відбувається на планеті кожні 60 секунд. Топ 8 найдивовижніших фактів, які ви не дізнаєтеся ні від кого — читайте нижче!

1. Хтось їсть гамбургер

І цей хтось не один! Таких любителів фаст-фуд більш як 4 тисячі. Всього за 60 секунд у світі в мережі МакДональдз з’їдають 4500 гамбургерів. Але ж окрім макдака є ще безліч виробників бургерів …

2. Хтось народжується

За 60 секунд на нашій планеті Земля народжується 250 нових її мешканців — маленьких дівчаток і хлопчиків. На жаль, статистика говорить про те, що приблизно 113 з цих немовлят будуть рости в соціально незахищених сім’ях.

3. А хтось гине від голоду

Кожну хвилину від нестачі їжі гине 17 осіб. Знаючи цей факт ми повинні бути вдячні за те, що наші найпростіші потреби можуть бути задоволені, адже у когось немає можливості й на це …

4. І десь б’є блискавка

Навіть якщо над вами безхмарне небо, то це не означає, що так скрізь! Поки ви спостерігаєте за білосніжними хмарами протягом 1 хвилини, хтось жахається від спалахів блискавки. За 60 секунд на земній кулі блискавка встигає вдарити 360 разів!

5. І відбуваються хімічні реакції

Якби вас запитали, що відбувається у вашому організмі за 60 секунд, що б ви відповіли? Серце перекачує кров, печінка її фільтрує, ми кліпаємо, дихаємо, ковтаємо слину тощо. Від сили ви назвете ще 20 функцій. А чи знаєте ви, що насправді за 60 секунд вашого життя в кожній клітині організму відбувається близько 6 мільйонів хімічних реакцій?

6. А хтось просто летить

За 60 секунд нашого життя пташка колібрі здійснює 4000 помахів крильцями. Відмінна зарядка, чи не так? Щоб відчути різницю, за ті ж 60 секунд людина кліпає приблизно 12 разів.

7. Водоспад продовжує падати

За 1 хвилину Ніагарський водоспад — найбільший у світі, переливає 31 600 тонни води.

8. А нафту продовжують використовувати

За цей короткий час у світі використовують цілих 55 000 барелів нафти. Це величезна кількість. Всього 1 хвилина, а шкода нанесена природі та людському здоров’ю через перероблювання нафти і її продукцію буде відгукуватися сотнями років.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Корови вбивають більше людей в рік, ніж акули

Подорожі

Карантин


Читайте також