Цікава та корисна інформація

Топ 5 головних правил вирощування кімнатної троянди

Багато хто з нас в душі садівники. Ми вирощуємо всілякі рослини й квіти в домашніх умовах. Та що там, багато хто вміє виростити на власному підвіконні врожай з помідорів чері, пекучого перчика чилі й цілого букета запашних трав. І поки ми мріємо про дачну ділянку, на якій всій наший зелені буде більш ніж зручно, поговоримо про догляд за ще одною, не менш красивою домашньою рослиною — карликовою трояндою. Сьогодні ми розповімо топ 5 правил догляду, завдяки яким квітка проживе не менше 6 років!

1. Полив не холодною водою

Домашні троянди не люблять полив холодною водою. Вода повинна бути виключно кімнатної температури, крім того, її слід відстоювати не менше одного дня, і тільки після цього поливати рослину. Якщо ви обробите квіти свіжою, нехай навіть і фільтрованою водою, є ризик, що вони зів’януть.

2. Частий підкорм

У період вегетації троянди необхідно регулярно удобрювати. Хоча б один раз у два тижні пригощайте вашу троянду хорошим добривом. Якщо немає можливості купити спеціальний окремий засіб для троянд, скористайтеся звичайним універсальним, який підходить для всіх квітучих кімнатних рослин. Підкорм проводиться ввечері.

3. Правильний розмір горщика

Правильно підібраний горщик — це одне з головних правил для цвітіння кімнатної троянди. Вибирайте місткість, яка співвідноситься до зелених паростків троянди 1: 1. Простіше кажучи, якщо сам саджанець має розмір 20 см, то горщик повинен бути глибиною не менше 20 см. Ще один важливий момент — після придбання кущика, його необхідно якомога швидше пересадити з магазинної тари.

4. Обрізка квіток

Невеличке, але не останнє правило в вирощуванні кущової троянди. Коли квіти зів’яли або опали, їх необхідно зрізати або вилучити з горщика, в іншому випадку вони завдають шкоду ґрунту. Також квіти й гілочки варто підрізати перед зимовим періодом.

5. Догляд за квіткою взимку

Дуже важливо дотримуватися температурного режиму, якщо ви хочете споглядати свою рослину зеленою і квітучою. Температура в приміщенні повинна бути не вище 17 градусів. Додамо, що взимку троянда скидає все своє листя, але продовжує жити, тому зимовий догляд за рослиною не менш важливий.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

Топ 5 правил догляду за комбінованою шкірою

Подорожі

Карантин


Читайте також