Цікава та корисна інформація

Мандрівникам до уваги: Норвегія та її топ 5 природних чудес

Ласкаво просимо в казкове місце — Норвегію. Країну найщасливіших і багатих людей (за даними статистики). Маленька країна, яка вмістила в себе стільки прекрасного … Якщо ви один з тих щасливчиків, які мають можливість подорожувати просторами батьківщини великих вікінгів — не пропустіть топ 5 природних чудес, які ви побачите тільки в цій країні.

1. Найкрасивіші заходи

Норвегія країна північна, тут особливий клімат з суворою зимою й не жарким літом. Це гірський край, який омивається річками та морями. Одне з найкрасивіших явищ якого — заходи сонця. Здавалося б, нічого незвичайного, але поєднання гір і бурхливого моря створюють абсолютно новий фон, ніж той, до якого ми звикли … Варто додати тільки одне — заходи в Норвегії прекрасні як посеред зеленого літа, так і посеред сніжної зими, червоне сонце виглядає дуже контрастно в будь-яку пору. Тому не забудьте зарядити телефон для фіксації цих моментів.

2. Найкрасивіші гори

Норвегія може похвалитися довгими гірськими хребтами, які розкинулися уздовж всієї країни. Взимку це явище особливо прекрасне, їх засніжені шапки виглядають дуже могутньо та трохи страхітливо. Це варто побачити власними очима!

3. Північне сяйво

Це місце, де ви знову відчуєте себе дитиною. Північне сяйво в Норвегії з’являється тільки в певні місяці року й продовжується зовсім недовго. Спіймати його — велике щастя і захоплення. Головна умова — нічне небо повинно бути абсолютно безхмарним. Саме тоді у вас перед очима почне витати зеленуватий дим — це і є сяйво.

4. Білі ночі

Це не вигадка, ночі дійсно бувають білі. І в Норвегії вони є. Якщо бути точніше, вони світлі — майже нічим не відрізняються від денного часу доби. Єдина різниця, що в білу ніч небо трохи затягнуте хмарами, тому створюється ефект сірого дощового дня.

5. Вихри

Самий відомих з норвезьких вихрів — Сальстраумен. Ця течія, яка загортає сама себе по спіралі. Унікальне природне явище, яке можна споглядати саме тут. Відбувається воно прямо посередині річки — кілька потужних вихорів вливаються один в одного. На його фоні виходять дивовижні фотографії.

Наостанок, не забудьте покуштувати унікального норвезького сиру – Брюност, рецептуру якого відомо тільки норвежцям. Про цей продукт ходять дві протилежні думки – він здатний або викликати захоплення, або огиду.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

Леонардо да Вінчі малював посмішку Мона Лізи 12 років

Подорожі

Карантин


Читайте також