Цікава та корисна інформація

10 фактів про найвідомішу шоколадку в світі

Зроби паузу, з’їж шоколадний батончик. Всі ми чули цей заклик з екрану телевізора. Чи дійсно батончиком можна втамувати голод, підвищує він рівень енергії і навіщо взагалі був створений цей шоколадний продукт? Сьогодні ми розповімо про один з найдавніших батончиків на шоколадному ринку, якому нещодавно виповнилося 85 років… Крім того, цей виріб в 2019 році офіційно увійшло в топ п’ять найбільш купованих солодощів! Якщо існує попит від споживачів, то вони неодмінно повинні знати все про продукт, який купують. Отже, 10 фактів про світову шоколадку Кіт Кат…

Батончик ювіляр

Кіт Кат існує з 1935 року, вперше його виробництво було запущено компанією Rowntree’s в Лондоні 29 серпня 1935 року. Це неймовірно, але рецептура з тих пір не змінилася. Майже шість поколінь англійців виросли, знаючи оригінальний смак батончика.

Він не завжди був компактним

Першим шоколадним виробом Кіт Кат була шоколадна вафля розміром з чотири складених пальця руки. Форма батончика з’явилася через багато років після виходу в світ цієї вафельної шоколадки.

І не завжди називався Кіт Кат

Тривалий час батончик Кіт Кат іменувався по-різному. Його не завжди називали Кит Кат. Коли шоколад запустили в масове виробництво, він мав довгу не звучить назву “Rowntree’s Chocolate Crisp”. Через два роки підприємці перейменували шоколадку в Kit Kat Chocolate Crisp, що теж не зовсім зручно для вимови. Лише в 1949 році, через 14 років, власники здогадалися скоротити незручне довга назва на Кіт Кат. Невідомо звідки саме з’явилася коротка назва Кіт Кат, але цілком ймовірно, що воно походить від місця зустрічей в Лондоні – Kit Cat Club.

Зміни в рецепті

Як ми вже відзначили, значних змін в рецептурі батончика не спостерігалося протягом 85 років. Тим не менш, він удосконалювався – щось додавалося, щось скорочувалося. Так як вафельний батончик з шоколадним покриттям був випущений незадовго до Другої світової, його виробництво припало і на воєнний час. Пайки того часу призвели до зміни рецепту Кіт Кат – деякі компоненти довелося замінити через нормування. Їх заміна знизила попит на шоколадку, оскільки смак був уже не той…

Синій Кіт Кат

Іншу упаковку придумали якраз у воєнний час. На зміну легендарної Червоної прийшла синя етикетка. Робилося це виключно для залучення уваги покупців, так як зміна рецепта мало не погубила шоколадну імперію.

Молочний батончик без молока

Брак молока під час Другої світової війни підштовхнула виробників Rowntree’s перейти з молочного шоколаду на темний, до цього моменту батончик поставлявся на ринок тільки в молочному варіанті.

Перша реклама

Саме 1955 рік можна позначити першим роком розкрутки шоколадки і її реклами на телебаченні. Телебачення було чимось новим і відповідно дуже дорогим на той час. Не кожен міг придбати собі телевізор, але з часом і падінням цін на техніку, вони стали більш доступними для простих людей. Це був найкращий спосіб просунути батончик цільової аудиторії.

Для кого винайшли батончик?

В першу чергу батончик винайшли для робітничого класу. У 1957 році гасло “є перерва, є Кіт Кат” був використаний на телебаченні для залучення уваги людей, які багато працюють і мають мало часу на перекус.

Навіщо всередині вафля?

Ні, це не для особливого смаку, як могли б багато подумати. Ідея вафлі в якості начинки полягає в тому, щоб зменшити витрати на виготовлення і, отже, випустити низьку за ціною шоколадку для робочої людини. Якби він був зроблений з одного твердого шоколаду, виробничі витрати були б значно вище. Тоді прості робітники не могли б дозволити собі цей перекус.

Де виготовляються шоколадні батончики

По всьому світу. У 1988 році компанія Rowntree’s перейшла в розпорядження Nestle, яка до цих пір є власником продукту Кіт Кат в більшості країн світу. Nestle погодилася залишити інгредієнти і виробництво батончика таким же, як воно було починаючи з 1935 року.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

Вікінги ніколи не носили рогатих шоломів, які їм нерідко приписують

Подорожі

Карантин


Читайте також