Цікава та корисна інформація

10 історичних фактів про які замовчують у школі

Звичайно, історичні факти, яким вас вчать в школі, це пізнавально, але часом зовсім не цікаво. Те, що ми сьогодні розповімо — мало хто знає. І саме ці дивовижні події роблять історію по-справжньому цікавою!

Наприклад, Чи знаєте ви, що Гітлер допоміг розробити автомобіль, на якому ми досі їздимо? Це змушує задуматися, наскільки мало про світову історію ми знаємо… У цьому матеріалі ми хотіли б розповісти вам про деякі маловідомі історичні факти, яким нас не вчать в школі!

Найбагатша людина в історії

Август Цезар був найбагатшою людиною, яка коли-небудь жила на нашій планеті. У племінника і спадкоємця Юлія Цезаря, римського імператора Августа, за різними оцінками чистий капітал становив 0,46 трильйона доларів. Деякі стверджують, що Манса Муса, король Тімбукту, був найбагатшою людиною у світі, оскільки його багатство було неможливо оцінити. Однак могутнє багатство Серпня можна виміряти й воно становить пів трильйона.

Найуспішніший пірат у світі – жінка

Найуспішніша піратка в світі – жінка. Її звали Чінг Ши, вона була китайською повією. Так тривало до тих пір, поки командувач флотом Червоного Прапора не викупив її. Незабаром вони зіграли весілля. Замість ведення домашнього господарства, Ши вибрала більш активну позицію – бути піратським командувачем у флоті. Чінг Ши заслужила повагу своїх побратимів-піратів настільки, що після смерті чоловіка вона стала капітаном флоту. Під керівництвом Ши флот Червоного Прапора складався з більш ніж 300 військових кораблів плюс 1200 кораблів оборони. Вона зібрала піратський флот, що складається за різними оцінками з 40 000 – 80 000 чоловіків, жінок і дітей.

Гладіатором могла бути жінка

Гладіаторські бої – не тільки чоловіче змагання. Гладіаторів жіночої статі називали гладіатриси. Вони брали участь у боях, але рідше, ніж чоловіки. Гладіатриси билися з тією ж метою – для страти злочинців, боротьби один з одним або з тваринами. Все це робилося заради видовища, тому жінка в гладіаторстві мала особливий успіх серед глядачів.

Вікінги першими відкрили Америку

Вікінги першими відкрили Америку за пів тисячоліття до того, як Христофор Колумб «відкрив» Америку, ватажок вікінгів Лейф Ерікссон з Гренландії висадився на острові Ньюфаундленд в 1000 році до нашої ери. Вікінги під керівництвом Лейфа Ерікссона заселили Ньюфаундленд і Лабрадор далі на північ до Канади.

Смерть від слона – найпопулярніший вид страти в Азії

Оскільки слони дуже розумні і їх легко дресувати, виявилося, що вони відмінно справляються з роллю ката. Азіати навчали тварин найстрашнішим тортурам – повільно ламати кістки, розбивати черепа, викручувати кінцівки або навіть стратити людей, використовуючи великі леза, прикріплені до їх бивнів. У деяких регіонах Азії цей метод страти був популярним аж до кінця 19 століття.

Німеччина виявляє 2000 тонн бомб, що не розірвалися щороку

Під час Другої світової війни армії Союзу скинули близько 2,7 мільйона тонн бомб над окупованою нацистами Європою. Половина з них приземлилася в Німеччині. Тому зараз перед початком будь-яких будівельних робіт в Німеччині, землю досліджують на предмет боєприпасів, що не розірвалися.

У музичній вітальній листівці більше технологій, ніж у всій армії союзників Другої світової війни

Гітлер, Черчилль, Сталін і Рузвельт вбили б, щоб отримати у свої руки одну з цих чипованих карт, оскільки комп’ютерний чіп всередині них дуже потужний. Для перемоги ворогів їм якраз не вистачало сучасних технологій.

Страта французької свині

У 1386 році у Франції відбулася страта свині. У середні століття не існувало громадянських прав і поділу прав людини й тварини. Тварини також піддавалися правосуддю. Один з таких випадків стався у Фалезе, Франції, де Свиня напала на дитину, яка згодом померла від утворення ран. Свиня була заарештована, перебувала у в’язниці, а потім її відправили до суду за вбивство. Тварину визнали винною і стратили повішенням!

Париж був фейковий

Під час Першої світової війни французи побудували «фейковий Париж». Це було зроблено для того, щоб німецькі бомбардувальники скидали бомби на підробку міста, залишивши справжній Париж неушкодженим. У Франції також була фальшива залізниця, яка висвітлювалася в певних точках, щоб в небі створилася ілюзія руху поїзда по рейках!

Спорт з лисицями

Fox Tossing колись був популярним видом спорту. Особливо поширювалося це серед європейської аристократії в 17-му і 18-му століттях. Люди змагалися в киданні живих лисиць. Хто підкинув тварину вище – той і переможець. Погодьтеся, досить жорстокий вид розваг.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

Практично кожна людина за своє життя “намотує” пряму, яка дорівнює 5-ти земним екваторам.

Подорожі

Карантин


Читайте також