Цікава та корисна інформація

Яку кішку завести? Топ 10 найбільш сімейних порід

Ви плануєте завести кішку, але не знаєте, на якій породі зупинити свій вибір? Або ж плануєте поповнення в родині і не знаєте, як ваша тварина відреагує на малюка? Сьогодні ми розповімо про п’ять найбільш ласкавих порід кішок, які ніколи не заподіють шкоди ні вам, Ні вашому будинку. Не хвилюйтеся, якщо вашої улюбленої породи кішки немає в цьому списку, адже абсолютно Серед всіх порід можуть бути самі доброзичливі і ласкаві тварини. Всі кішки різні, і існують породи, які мають свої специфічні риси характеру. Все ж, є кілька видів кішок, які зазвичай вважаються більш сприятливими в якості домашнього вихованця.

#1 Перси

Перські кішки доброзичливі, товариські і можуть бути дуже люблячими. Вони обожнюють міцно притискатися до своєї коханої людини. До того ж у багатьох представників цієї породи спокійний і розслаблений характер. Це безумовно та кішка, яка з нетерпінням чекає повернення свого господаря з роботи, щоб їй могли приділити хоча б трохи уваги.

#2 Екзот

Екзотичні короткошерсті кішки – ідеальний супутник життя, вони слухняні, люблять своїх господарів і жадають їх любові. Вони не найактивніші з порід, але більш ніж заповнюють це своїм екстремальним бажанням обійняти когось, такі собі кішки – обнімали.

#3 Абіссинці

Абіссінські кішки люблять спілкуватися зі своїми господарями – прямо гіпертовариські. Вони будуть раді кожен раз вітати вас після робочого дня, не будуть ухилятися і від спілкування зі сторонніми людьми, кішками або будь-якими іншими домашніми вихованцями.

#4 Бірманський кіт

Бірманці, безумовно, є однією з, якщо не найбільш дружніх порід котів. Вони будуть сумувати за Вашою увагою, якщо вас не буде вдома. Їх головний прояв любові – всістися у вас на ногах і провести поруч весь вечір… Ідеальні для будинку з маленькими дітьми, адже цим ласкавим котам необхідна постійна увага.

#5 Мейн кун

Мейн-куни дуже доброзичливі й будуть щасливі в будинку з кількома кішками або в будинку з собаками. Вони впевнені в собі й люблять, коли їх хвалять, але не вимагають занадто сильної уваги. На відміну від бірманських котів вони більш незалежні й самостійні. Ці коти будуть насолоджуватися вашою увагою і суспільством так сильно, що часом можуть і сказати про це, природно, на своєму – котячому…

#6 Регдолл

Ці кішки славляться своєю невимушеною і приємною природою, яка робить їх ідеальним компаньйоном. Вони жадають любові від свого господаря та обожнюють віддано згорнутися калачиком у нього на колінах…

#7 Сфінкс

Немає сумнівів в тому, що Сфінкс любить людську увагу і ласку. Можливо, вони такі ласкаві частково від того, що потребують людського тепла в прямому сенсі цього слова. Вічно мерзнуть лисі, але такі милі кішки — не найгірший варіант для людей, які проводять багато часу вдома.

#8 Кішка звичайна

Звичайних кішок помилково вважають не такими розумними, як їх породистих братів. Це не зовсім так! Незалежно від того, яка у вас кішка, якщо ви ставитеся до неї правильно і проявляєте велику прихильність, вона буде дуже люблячою і вдячною вам…

#9 Російська блакитна

Багато власників і зовсім порівнюють її з собакою. Така ж вірність і відданість, таке ж дружелюбність. Характер в цілому дуже приємний. Єдина ремарка-кішка стає такою тільки після тісного знайомства зі своїм новим господарем.

#10 Британці

Не найактивніша порода кішок… Адже вони так люблять приділити увагу собі коханим. Тому, сім’ям з дітьми, можливо, буде з нею нудно. А ось людям старшого покоління британець не принесе багато клопоту і стане хорошим компаньйоном, аристократична кров, як-не-як!

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

Кози сплять з відкритими очима. Єдиною ознакою, за якою можна зрозуміти, чи вона спить, є її вуха, які розслаблюються і повисають

Подорожі

Карантин


Читайте також