Цікава та корисна інформація

Цукор – користь чи шкода? Вирішуйте самі – топ 10 фактів

Різні дослідження цукрового піску постійно доводять, що люди мають дещо хибні уявлення про цукор. Багато хто вважає його занадто шкідливим, інші навпаки-зловживають підсолоджувачем. Перевірте свої власні знання про цю солодку харчову добавку прямо зараз! Топ 10 унікальних цукрових фактів!

Цукор всюди

Цукор міститься у волокнах абсолютно всіх рослин, як побічний продукт процесу фотосинтезу. Цукор зустрічається в природі у фруктах, молочних продуктах, зернових і овочах.

З чого роблять цукор

У досить високих концентраціях екстракт цукру міститься в двох рослинах – це цукровий очерет і цукровий буряк. Саме ці рослини використовують, щоб зробити кристали цукру для споживання в їжу.

Цукор – це вуглеводи

Насправді, вуглеводи можуть бути отримані всього з трьох різних джерел: цукру, клітковини і крохмалю. Вони необхідні і незамінні в житті кожної людини і тварин, так як є будівельними блоками клітин. Все ж, використовуйте цукор, як джерело вуглеводів, вкрай обережно – в обмежених кількостях.

Скільки калорій в цукрі?

Всупереч тому, у що вірять багато, в чайній ложці цукру міститься всього 15 калорій, які можна спалити за 15 хвилин на звичайній прогулянці.

Від цукру не повніють!

Це найпоширеніша помилка. Цукор не призводить до набору ваги. Споживання занадто великої кількості калорій-ось, що впливає на швидкий набір маси тіла. І це не залежить від того, з чого саме організм споживає калорії – цукор або м’ясо. Природно, від цукру ви не станете здоровішими, ніж від м’яса, але це вже інше питання.

Цукор – це трава

Цукрова тростина є різновидом трави, що росте в Південно-Східній Азії. Є 37 різних видів цукрової тростини, і всі вони схрещуються один з одним для створення все нових і нових видів сировини. За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації Об’єднаних Націй, цукрова тростина є найбільшою в світі культурою. У 2011 році в світі було вироблено 168 мільйонів тонн цукру. 80% світового виробництва цукру припадає на цукровий очерет, а решта 20% на цукровий буряк.

Натуральний або синтетичний – вибір без шкоди здоров’ю

Коли справа доходить до приготування їжі, можна вибрати один з варіантів цукру: синтетичний або цукор природного походження. Найдивовижніше, що наше тіло не може визначити різницю між ними, тому що обидва види цукру мають однаковий хімічний склад. На етикетках харчових продуктів в рядку інгредієнтів ви швидше зустрінете синтетичний цукор, ніж натуральний. ДО РЕЧІ, вивчаючи етикетки на предмет цукру і калорій, враховуйте ваш підлогу. За даними Total Health, чоловіки та жінки повинні споживати різну кількість цукру. Жінки повинні обмежити споживання цукру до 6 ч. л. в день, а чоловіки можуть з’їсти цілих 9 ч. л. цукру в день.

Корисний цукор

Коричневі цукри містять більше вітамінів і мінералів, ніж гранульовані цукри (білі столові цукри), згідно з усіма проведеними дослідженнями.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

У сучасному світі їжа, перш ніж потрапити на ваш стіл, долає в середньому 2400 кілометрів

Подорожі

Карантин


Читайте також