Цікава та корисна інформація

Найцікавіше у світі моди – топ 10 фактів

Перуку носили для мужності, джинси levi’s продавали біднякам, а зачіску» пучок придумали для того, щоб шолом не спадав… а що знаєте про моду ви? Мода – це те, що люди або люблять, або ненавидять. Протягом століть різні стилі приходили і йшли, і багато хто з них повертаються в наші магазини одягу через кожні кілька років. Є люди, які абсолютно не стежать за останніми тенденціями, в той час, як інші не можуть насититься інформацією про новинки модного світу. Сьогодні ми не пропонуємо вам вибирати-бути прихильником або ненависником модної індустрії, але з упевненістю скажемо, що ці факти Вас зацікавлять і десь навіть змусять вас посміхнутися!

Найпопулярніший одяг у світі

У Сполучених Штатах кожна людина має в середньому сім пар синіх джинсів. Стосується це як жінок, так і чоловіків. Одні на кожен день тижня! Крім джинсів, найпопулярнішим одягом у всьому світі є футболка. Подумати тільки, щороку продається близько двох мільярдів одиниць цього предмета гардероба.

Жінки не завжди носили шорти

Чоловіки носили шорти протягом багатьох десятиліть, а ось жінкам стало дозволено носити їх на публіці тільки після Другої світової війни. Одна з головних причин цього полягала в тому, що під час війни скоротилося виробництво тканини на пошиття одягу, тому шорти стали більш рентабельними, ніж штани або спідниці.

Перший тиждень моди

Хоча Паризький тиждень моди вже справа звична, вперше вона відбулася в 1943 році в Нью-Йорку. Америка завжди та в усьому хотіла бути першою, будь то нові військові розробки або модна індустрія.

Найдешевші джинси Levi’s

Джинси Levi’s-одна з найпопулярніших марок джинсів. Незважаючи на те, що зараз ви можете заплатити всього за одну пару величезну ціну, перші джинси цієї компанії були продані всього за 6 доларів. Відбулася ця вигідна угода ще в 1853 році.

Що там у них під шоломом?

Японські воїни завжди носили зачіску – тугий пучок. Однак, на відміну від сьогоднішньої моди на зачіски у чоловіків, японський стиль мав своє певне призначення. Високий пучок на голові дозволяв шолому щільно сидіти на голові.

Перука – символ мужності…

Довгі пухнасті перуки, які сьогодні часто носять судді, відбулися з часів короля Людовика XIII. Французький монарх сильно страждав від залисин і носив масивну перуку, щоб здаватися більш могутнім.

Хочу бути як Попелюшка!

Близько 80% жінок у світі купують взуття, яке занадто мале для їхніх ніг. Як правило, жінкам подобається думати, що у них ноги менше, і тому вони вибирають менший розмір.

А скільки коштує твій гардероб?

У 1950-х роках середньостатистичний житель Америки витрачав 11,5% свого доходу на одяг. Тепер американці витрачають всього лише близько 3,5% свого доходу на одяг. І це величезний крок у розвитку, адже у людей крім одягу з’являються більш важливі інтереси та цілі!

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

Запальничка була винайдена раніше сірника.

Подорожі

Карантин


Читайте також