Цікава та корисна інформація

Топ 10 порад, як їсти піцу і не товстіти

Піца – це дуже смачне блюдо італійського походження, яке складається з тіста, помідорів і сиру з різними начинками. Навіть будучи надзвичайно популярним воно має досить погану репутацію, так як вважається нездоровою їжею. Так все ж, піца-це добре чи погано? Давайте розглянемо 10 фактів про найзнаменитішому італійському блюді.

Скільки калорій в піці

Як правило, в кожному шматочку піци різну кількість калорій. Все залежить від сиру, який ви використовуєте, від начинки, яку ви кладете в піцу, і від того, наскільки засмажена сама піца. Проте, вам варто знати точний факт про всі піцах-всі вони містять величезну кількість жирів і вуглеводів.

Найкалорійніша піца

Якщо ви стежите за фігурою, то повинні знати, яка піца вважається найжирнішою. Наприклад, піца з пепероні може містити найбільше калорій. Можливо, варто замінити цю жирну ковбасу на звичайну курку, яка завдасть менше шкоди вашій фігурі?

А тепер про користь…

Піца може бути фантастичним джерелом овочів. Якщо ви щосили намагаєтеся втиснути зелень і овочі в свій раціон, то має сенс додати ці продукти і в піцу! Всі ми чули про веганської піці, так ось, вона дійсно може бути корисною. Адже трохи перцю, помідорів, зелені і сиру не зашкодить ні фігурі, ні здоров’ю…

Як їсти і не товстіти?

Насправді, відмінний спосіб зробити піцу більш корисною-це скоротити споживання сиру. Беріть рівно половину сиру, від запропонованої порції в рецепті. Цього цілком достатньо, щоб блюдо було більш корисним і не менш смачним!

Піца нового століття

Всі ми знаємо, що основа піци – це тісто. Так було завжди, але часи змінюються. Сьогодні безліч кулінарів пропонують піцу нового покоління, основа якої складається зі шпинату, цвітної капусти або буряка. Чи смачно це? Напевно, на любителя. Чи корисно це? Однозначно так!

Магазинна піца

Піца може бути шкідливою для здоров’я тільки в тому випадку, якщо вона перевантажена жирними інгредієнтами і маслом. Наприклад, піца, яку ви купите в закладі фаст фуду, швидше за все буде дуже жирною, так як там немає окремого варіанту для кожного покупця. Тому іноді магазинний заморожений варіант набагато краще страви з фаст фуду.

Чи товстіють від піци

Безумовно так! Вчені провели дослідження любителів піци. Як виявилося, ті, хто їсть більше 70 грам страви щодня, незабаром помітно округлилися в районі талії. До речі, це стосується не тільки піци, а й інших напівфабрикатів.

Чим замінити піцу

Якщо ви дійсно не можете обійтися без цієї смачної їжі, ви можете замінити її альтернативною піцою з цільної пшениці. Тим самим ви вб’єте двох зайців-знизите кількість споживаних калорій і підвищите рівень клітковини в організмі.

Ще трохи про альтернативи

Саме тісто містить більше 100 калорій на одну скибочку. Піца з тонкими краями допоможе знизити цю величезну кількість непотрібних жирів більш ніж на 1/3 від кожного шматочка.

Який соус краще

У соусі для піци також багато калорій. Сам томатний соус не містить такої великої кількості калорій і не особливо то і шкідливий для вас. Є інший прихований інгредієнт, що викликає набір маси тіла… уникайте оливкової олії і песто, так як в поєднанні з соусом вони накинуть вашому тілу пару сотень зайвих грамів.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Топ 5 домашніх рослин, які люблять тінь

Подорожі

Карантин


Читайте також