Цікава та корисна інформація

Топ 10 способів швидко заснути

Ви не можете заснути, крутитеся з боку на бік, а якщо і заснете, то прокидаєтеся абсолютно втомленим? Сьогодні ми розповімо Топ 10 кращих способів як спати краще, при цьому вранці вставати бадьорим і повним життєвої енергії. Введіть один або відразу кілька цих методів у ваше життя і вже скоро в дзеркалі будете споглядати усміхненого задоволеного життям людини!

#Вставайте і лягайте в один і той же час

Дуже важливо встановлювати один і той же час для пробудження щоранку, і краще підтримувати його щодня, навіть у вихідні. Так вважають медики, при цьому підкреслюють, що немає ідеального часу для пробудження. Ви можете вставати як о 6 ранку, так і о 10 ранку, але це має стати вашою звичкою. Згодом організм увійде в потрібне русло, визначить годинник сну, звикне до графіку, і засипати стане набагато легше.

#Висипайтеся

Все елементарно. Не можна лягати спати після 12 ночі, а прокидатися о 6 ранку, нехай навіть щоранку в один і той же час. Якщо це ваш звичайний графік сну, тоді не варто дивуватися, чому заснути так складно. Організм втомлюється і не встигає відновити сили за менш, ніж 7 годин сну. Втома накопичується і стає звичайним явищем, настає період перезбудження, потреба сну стає менш відчутною. Медики стверджують, що дорослій людині потрібно спати не менше 7 годин на добу, а для дітей період сну повинен бути ще більше…

#Прибирайте за собою ліжко

Ні, і справа тут зовсім не в етикеті, який нам прищеплюють з раннього дитинства наші мами. Вчені переконані, що акуратність у вашому інтер’єрі допомагає швидше заснути і якість сну при цьому краще. Як наслідок-вам комфортно і ви засинаєте швидше. Так що візьміть за правило прибирати за собою, щоб вночі не витягувати шкарпетки, труси та інше з-під спини…

#Фізкульт привіт!

Мається на увазі зарядка на вулиці або в добре освітленому місці. Фізичні вправи-відмінний спосіб почати свій день. Регулярні заняття можуть корисні для здорового сну, а ранкове сонячне світло є сильним стимулятором всього організму, який налаштовує ваші біологічний годинник і змушує дотримуватися регулярного графіка пробудження і відходу до сну. Вам не обов’язково бігти ранковий крос. Просто відкрийте вікна, щоб в приміщенні стало світло і прохолодно і зробіть найпростішу зарядку або потанцюйте під ритмічну музику. Цей метод працює!

#Не наїдайтеся на ніч

Так, це проста істина, яку не всі і не завжди дотримуються. Вечеряйте раніше і, якщо ви вживаєте алкоголь, найкраще вживати його теж рано ввечері, як тільки ви повернетеся додому з роботи – і в помірних кількостях. Алкоголь пригнічує глибокий сон, затримує швидкий сон, зневоднює і розслабляє м’язи, тому він часто погіршує дихання і може навіть викликати апное уві сні, – до такого висновку прийшли дослідники.

#Створіть вечірні звички

Щоб підготувати ваше тіло до якісного і тривалого сну, в першу чергу необхідно його розслабити. Зробіть це своєю вечірньою звичкою-в цьому Вам допоможе читання, дихальні вправи, йога, розтяжка або медитація. Саме в цей час варто відпустити всі думки, що накопичилися за день для того, щоб лягти в ліжко з незавантаженої головою.

#Вимкніть яскраве світло

Однією з причин, чому ви не висипаєтеся може стати неправильне освітлення вашої кімнати. У кімнаті, яка призначена для сну, необхідно використовувати м’яке світіння більш теплого жовтого кольору.

#Сон без гаджетів

Уникайте використання будь-яких технологій, так як яскраві екрани можуть затримувати вивільнення мелатоніну, який важливий для сну. Приблизно за годину до відходу до сну – відкладіть подалі телефони та планшети, саме стільки часу необхідно організму, щоб підготуватися до сну.

#Налаштуйтеся на позитив

Якщо вас що-небудь турбує, то заснути буде дуже складно. Як уже згадувалося вище-створіть звички, під час яких ви поміркуєте про минулий і наступаючому дні, відпустіть думки і спокійно ляжете спати. Крім цього, візьміть в звичку засипати з вдячністю. Це може бути дрібниця, яка Вас порадувала днем або це може бути вдячність за те, що ви провели цей день з улюбленими людьми. Такі приємні емоції, прожиті ще раз, сприяють міцному сну – за твердженнями медиків.

#Змініть ваш день

Це найскладніший метод, який застосовується для налагодження сну. Проте, якщо вам вдасться його впровадити в свій день, то незабаром ви відчуєте – змінився не тільки сон, але і все життя! Вчені відзначають, що для гарного нічного сну мова йде не тільки про ранковий і нічний розпорядок дня. Невеликі зміни, такі як відмова від кави після полудня, встановлення графіка прийому їжі, чергування фізичної та розумової діяльності – все це сприяє хорошому нічному сну. Все це з часом не тільки допоможе засипати швидше і міцніше, але і благотворно позначиться на вашому самопочутті і здоров’я.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

Їсти подано: топ 5 продуктів – наркотиків

Подорожі

Карантин


Читайте також