Цікава та корисна інформація

Топ 5 найбагатших країн на планеті

На нашій планеті 195 держав, кожна з яких має свої особливості для проживання. Сьогодні ми зібрали Топ 5 з них, які можуть гордо нести звання найбагатших країн. Тут ви знайдете найцікавіші факти про них!

Катар

Катар з населенням 2,27 мільйона чоловік — найбагатша країна у світі. Тут знаходяться треті за величиною світові запаси природного газу і нафти, завдяки якій Катар і досяг такого фінансового процвітання. Проте, економіка країни продовжує швидко рости також через експорт природного газу та інвестицій країни в технологічні компанії, компенсуючи цим свою залежність від викопного палива.

Люксембург

При населенні всього близько 600 000 чоловік ВВП Люксембургу в дев’ять разів перевищує середній світовий показник. Жодна країна не експортує більше товарів і послуг стосовно свого ВВП, ніж Люксембург! Він має стабільно зростаючу і сильну економіку, основу якої становить фінансовий сектор, а також процвітаючі сталеливарну, хімічну і гумову промисловість.

Сінгапур

Країна, яка займає менш як 300 квадратних миль. Сінгапур з населенням 5,6 мільйона чоловік є одною з найбільш густонаселених держав у світі. Основою його багатства є сектор фінансових послуг та експортна хімічна промисловість. Завдяки вмілому державному регулюванню і суворому дотриманню договорів, економіка країни пішла в гору і це привернуло увагу міжнародних інвесторів.

Бруней-Даруссалам

Бруней з населенням трохи більше ніж 423 000 чоловік має свої економічні особливості, наприклад, не стягує прибуткового податку або податку з продажів, а уряд як і раніше забезпечує своєму народу безкоштовні школи і якісну охорону здоров’я. Багатство Брунею пов’язано з великими родовищами нафти й природного газу, які він контролює. ВВП на душу населення скоротився за останні кілька років одночасно з падінням цін на нафту, але освідчене, в основному англомовне населення Брунею допомагає залучити в країну значні іноземні інвестиції.

Ірландія

Економіка Ірландії значно зросла з моменту приєднання до ЄС в 1973 році. На даний момент країна має один з найвищих у світі ВВП на душу населення завдяки різноманітній торговій економіці. Фармацевтичні препарати є основною статтею експорту країни. Однак статистика по ВВП може вводити в деяку оману через те, що багато іноземних компаній перемістили сюди свої штаб-квартири, щоб максимально використати сприятливу для корпорацій податкову схему, запроваджену для залучення величезних зарубіжних інвестицій.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

Топ 5 головних правил вирощування кімнатної троянди

Подорожі

Карантин


Читайте також