Цікава та корисна інформація

Топ несподіваних фактів про День закоханих

Хоча наступне 14 лютого настане не скоро, зараз дуже вдалий час підготуватися до цього романтичного свята. Чому саме зараз, влітку, запитаєте ви. Відповідь проста-напередодні свята всі ми забуваємо подумати про правильний подарунок і організації свята. Оскільки до наступного року ще дуже далеко, ми пропонуємо прочитати ці 10 фактів про День закоханих, які точно надихнуть вас на правильні ідеї…

У День святого Валентина IKEA підвищує народжуваність

У зв’язку зі святом любові Австралійський сімейний магазин ІКЕА ввів акцію. Представники компанії роздавали купони на безплатне ліжечко для дітей, що народилися 14 листопада, тобто рівно через 9 місяців після Дня святого Валентина. При отриманні подарунка необхідно було пред’явити свідоцтво про народження малюка. Погодьтеся, непоганий подарунок для молодих батьків.

Легенда свята

У всіх нас це свято пов’язане з романтикою і любов’ю, але чи так це насправді? Швидше за все цей день неправильно називати урочистим, адже пов’язаний він зі скорботою… Саме 14 лютого Святий Валентин Римський був обезголовлений за таємне проведення весіль. Священик йшов наперекір закону і вінчав закоханих, чим розгнівав уряд. День закоханих – не свято, а данина і день поваги великодушного Валентина.

У Валентинів день винайшли телефон!

Олександр Грехем Белл запатентував телефон у День святого Валентина в 1876 році. А у 2012 році за допомогою телефонів було відправлено 230 мільйонів смс – на 11 мільйонів більше, ніж в будь-який інший день лютого. Хіба не привід в якості тематичного подарунка піднести смартфон або який-небудь аксесуар до нього?

Не всі мають право на День закоханих

День Святого Валентина заборонений в Саудівській Аравії. Місцева комісія з просування чесноти обмежує продаж троянд і всього червоного. Звичайно, можна купити і білі троянди, але заборона святкування незмінно залишиться.

Троянди – не банальність, а традиція

Чи знаєте ви, що щорічно в День святого Валентина витрачається близько 12,9 мільярда доларів. 200 мільйонів троянд виробляється спеціально для цього дня, 73% з яких купують чоловіки. І хто б не говорив, що квіти – це банально, як показує статистика традиція не вмирає!

Не без пригод…

Для деяких цей день стає фатальним і запам’ятовується самими гіркими хвилинами життя. Запис у щоденнику Тедді Рузвельта (26 лідера США) за 14 лютого 1884 року говорить: «Світло згасло в моєму житті». У цей день його мати й дружина померли з розривом в кілька годин.

Символ Дня закоханих – листівка

Роберт Індіана створив культове зображення всім відомого слова LOVE. У 1973 році в США воно було поставлено на друк листівок до Дня Святого Валентина. Після святкових продажів поштове відділення збагатилося на 25 мільйонів доларів. Індіана ніколи не захищав авторські права на дизайн листівки.

Японські традиції

Японія, як завжди, відзначилася своєю винахідливістю. У цей день у японців заведено вітати чоловіків. У традиціях – дарувати шоколад чоловікам, такий звичай ввели ще в 1958 рік Найчастіше жінки купують для подарунка шоколад Мері. Рівно через місяць 14 березня, або в «білий день», такий звичай у японців, чоловіки дарують жінкам печиво, прикраси та сумки.

Найдовший поцілунок тривав більше 2-х діб!

У День святого Валентина 2013 року Тайська пара встановила світовий рекорд з найдовшого безперервного поцілунку, який тривав 58 годин, 35 хвилин і 58 секунд, пара також встановила попередній рекорд у 2011 році.

Хтось сходиться, хтось розходиться…

Юрист з Мічигану провів акцію до Дня Святого Валентина, розігруючи безкоштовне оформлення розлучень. У 2013 році подали заявки понад 600 осіб і були обрані два переможці.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Захист від вірусів: Топ 5 причин провітрити приміщення

Подорожі

Карантин


Читайте також