Цікава та корисна інформація

Топ 5 найбагатших людей світу – хто вони?

У всьому світі налічується понад 110 000 надбагатих людей, але сьогодні ми зацікавлені в тих, хто очолює світову економіку — в топ 5 найбагатших людей сучасності. У нашому списку ви знайдете найрізноманітніших багатіїв, від гігантів роздрібної торгівлі до технічних магнатів. Представляємо вам мільярдерів з найглибшими кишенями й значним достатком.

1. Білл Гейтс

Білл Гейтс — співзасновник Microsoft.
Білл Гейтс офіційно вважається найбагатшою людиною на світі. Бувши підлітком Білл Гейтс написав свою першу комп’ютерну програму на старому комп’ютері General Electric. Вона була версією гри в хрестики-нулики й давала можливість грати проти пристрою. Шкільна рада помітила його талант і попросила написати програму, яка б використовувалась для навчання старшокласників. Було більш ніж очевидно, що юному Біллу уготовано світле майбутнє.
Сьогодні він всім відомий як співзасновник Microsoft. Білл Гейтс є інвестором, філантропом і бізнес-магнатом зі статком у 86 мільярдів доларів. Не тільки багатий, але і щедрий — він заснував організацію The Giving Pledge, за допомогою якої Білл Гейтс і його партнер Уоррен Баффет зобов’язалися віддавати частину своїх коштів на благодійність.

2. Уоррен Баффет

Уоррен Баффет — інвестував в безліч компаній на довгостроковій основі. Уоррен Баффет зі статком у 75,6 мільярда доларів є другою найбагатшою людиною у світі після свого партнера і друга Білла Гейтса. Він трохи відрізняється від інших з цього списку, оскільки у нього немає ні спеціалізації з інформатики, ні роздрібної імперії.
Проте, у нього є вражаюча кількість акцій! Він став таким багатим завдяки вкладенням в кілька компаній, ринкова вартість яких значно зросла після його довгострокових інвестицій. Його рішення значно окупилися! Сьогодні Уоррен є головним виконавчим директором, а також очільником Berkshire Hathaway Empire. Уоррен Баффет вважається найуспішнішим бізнес-інвестором всіх часів.

3. Джефф Безос

Джефф Безос — генеральний директор Amazon.
Джефф Безос — американський засновник, бізнесмен і головний виконавчий директор Amazon. Джефф — третя найбагатша людина у сучасному світі зі станом в 72,8 мільярда доларів. Він закінчив престижний Прінстонський університет і якийсь час працював провідним фінансовим консультантом в компанії D.E. Show & Co ще до того, як вирішив відкрити власну компанію Amazon в 1994 році.
Підлітком він перетворив гараж своїх батьків в лабораторію для різних наукових проектів, тому було очевидно, що юний Джефф — дуже розумний і перспективний. У Принстонському університеті Джефф Безос вивчав фізику, інформатики та електротехніку, за що й отримав свій диплом з відзнакою.

4. Амансіо Ортега

Амансіо Ортега — засновник Inditex Fashion Company.
Амансіо Ортега — іспанський бізнес-магнат, керівник відділу моди й засновник Inditex Fashion Company. Компанія працює над декількома брендами, включаючи Stradivarius, Massimo Dutti, Zara та інші, має понад п’ять тисяч магазинів у сімдесяти семи країнах. Амансіо — найбагатший ритейлер, чий власний капітал оцінюється в 71,3 мільярда доларів. Амансіо також є щасливим власником розкішної нерухомості, розташованої в Лісабоні, Мадриді, Флориді та Лондоні. Його улюблені теми, крім бізнесу, — банківська справа і туризм, а з захоплень він віддав перевагу кінному спорту та футболу. У нього троє дітей, але недавно з’явилася новина про те, що всю багату спадщину Амансіо Ортега успадкує лише його донька від другого шлюбу.

5. Марк Цукерберг

Марк Цукерберг — співзасновник Facebook.
Марк Цукерберг, також, як і всі багаті талановиті люди, почав програмувати ще підлітком. Коли йому було всього дванадцять років, він створив складну програму обміну повідомленнями, яку використовував його батько у своїй стоматологічній практиці. Програма повідомляла про наявність нових пацієнтів. Батьки хлопчика вчасно помітили його здібності й найняли йому вчителя.
Пізніше Марк став співзасновником Facebook і сьогодні є головним виконавчим директором і очільником ради директорів компанії, чий власний капітал оцінюється в 71,5 млрд доларів США. Марк запустив провідну платформу соціальних мереж Facebook разом зі своїми однокурсниками по гуртожитку Гарвардського університету ще у 2004 році. Багатий не означає скупий — зовсім недавно він разом зі своєю дружиною Прісцили Чан вирішив віддати більшу частину своїх статків на благодійність.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“В більшості випадків людям завдає біль не те, що відбувається – їх ранять власні очікування”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Скандинавський стиль — топ 5 ідей для інтер’єру

Подорожі

Карантин


Читайте також