Цікава та корисна інформація

10 фактів про весну. Вітер змін або пора пробуджень

Весна – улюблена пора року багатьох людей, і неважко зрозуміти чому, адже це кінець зими і початок курортного сезону. Це час року, коли природа і тварини починають виходити із зимової сплячки. Весна – прекрасна пора для нових починань і досягнень. А що, крім цього, ви знаєте про самому квітучому періоді року? Сьогодні ми відкриємо кілька цікавих фактів про весну …

Весна не завжди тепла пора року

Те, що весна настала, не означає, що ви побачите сонячну погоду і відчуєте теплий вітер. Насправді, навіть у Великобританії нерідко буває, що сніг сходить тільки в травні.

Весняні дощі сильніше осінніх

Весна, так само як і осінь, може бути дивно мокрій і дощовою. Ви, мабуть, чули про феномен «квітневих злив». Він наздоганяє не всі країни і не щороку. Британцям знову не пощастило в цьому плані … У 1947 році у Великобританії настала мокра весна в історії, саме тоді було зафіксовано близько 332 мм опадів. Пам’ятайте, що найкращий весняний аксесуар – це парасолька.

Весна приходить назавжди навесні

Як ви можете собі уявити, весна в північній півкулі виглядає зовсім інакше ніж в південній півкулі. Насправді, поки ми зустрічаємо початок весни, жителі Австралії зустрічають осінь.

Великдень – провісник весни

Початок теплу весну зазвичай вважається з дня Пасхи – однак, Пасха змінюється з року в рік, по крайній мірі, з точки зору того, коли вона відмічається. Зазвичай – це перша неділя після першої повні весняного рівнодення.

У кожній країні своя весна

Весна зазвичай починається приблизно в кінці березня, причому багато хто припускає, що теплу пору року наздожене вже десь в 20-х числах. Проте, дата початку весни відрізняється у всьому світі. Наприклад, в Японії, поки не з’явиться їхній славний вишневий колір – пора року весна і зовсім не вважається навесні.

Вітер змін

В основному по всій земній кулі навесні ви зіткнетеся з таким явищем, як сильний вітер. Він набагато могутніше, ніж в будь-яку іншу пору року. Тому не поспішайте розлучатися зі своїми теплими речами!

Весна – пора пробуджень

Весна, звичайно ж, час року, коли тварини виходять із зимової сплячки і дають нове потомство. Це також той час року, коли бджоли починають роїтися і формувати колонії. Багатьох людей лякають ці дзижчать комахи, але не варто хвилюватися. В цей період року бджоли менш небезпечні, ніж в будь-який інший, так як зайняті створенням нових поселень і видобутком нектару.

Північний полюс навесні

Весняне рівнодення викликає колосальні зміни на Північному полюсі. З цієї дати в цьому районі буде спостерігатися нескінченний денне світло на термін до шести місяців. Так як світло навіть в нічний час, цілком можливий вихід на вулицю і після півночі. Протилежне відбувається на Південному полюсі, де почнеться півроку темряви!

Весна – каталізатор зростання

Стосується це виключно дітей. Принаймні так стверджують британські вчені. За статистикою, в теплу пору року діти ростуть в цілих три рази швидше!

Весна сповнена легенд

Чи чули ви коли-небудь про те, що під час весняного рівнодення ви можете пронести яйце на голові, не впустивши його? Насправді це міф, зробити це у вас не вийде, так само як і в будь-який інший день в році.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Ми не випадково обираємо одне одного… Ми зустрічаємо тільки тих, хто вже існує в нашій підсвідомості»

Зигмунд Фрейд

Чи знали Ви, що...

Щастя – вибір кожного. Топ 5 способів бути щасливим

Подорожі

Карантин


Читайте також