Цікава та корисна інформація

Прогулянка з дитиною в спеку — топ 5 головних правил

Літо — це пора активного відпочинку, час, коли природа манить своєю бурхливою зеленню, а погода сприяє бути на вулиці практично весь день. І якщо організм дорослої людини більш пристосований до високих температур, то дитячий потребує додаткового захисту. Як організувати прогулянку з дитиною в спеку, щоб вона принесла тільки позитивні емоції та користь здоров’ю? Читайте топ 5 наших порад!

1. Виходьте гуляти у відведені години

Введіть це правило в ваш розпорядок дня на регулярній основі. Спочатку буде трохи незручно, адже хто захоче виводити своє чадо на прогулянку в 8-9 ранку? Однак через тиждень ви пристосуєтеся до ранніх виходів на вулицю. Чому так важливо гуляти в певний час — до 11.00 ранку і після 17.00 вечора? У ці години сонце максимально безпечне, вранці воно ще не так високо піднялося, а ввечері вже встигло опуститися, відповідно гріє не так сильно. Прогулянки у часовий проміжок 12.00-17.00 не рекомендуються педіатрами через сильний вплив прямих сонячних променів на дитячу ніжну шкіру і можливості отримати сонячних опіків. До того ж, тривале перебування на вулиці в розпал сонця може привести до сонячного удару.

2. Гуляйте з перервами

У багатьох статтях ви знайдете поради, що саме влітку дитина повинна знаходитися на вулиці максимально довго. Однак ніхто в цих статтях не уточнює, що тривалі прогулянки корисні тільки в тіні! Тому, якщо ви живете в місцевості, де немає парків і лісів, які захистили б вас від жарких сонячних променів — гуляйте з перервами, тривалістю по 1-1,5 години кожної прогулянки. Повністю уникати сонця не варто — воно просто необхідно дитині для синтезу вітаміну Д.

3. Використовуйте сонцезахисний крем

Дитяча шкіра дуже ніжна і чутлива, тому швидко може обгоріти під сонцем. Придбайте в аптеці спеціальний сонцезахисний крем для дітей і обробляйте їм відкриті ділянки тіла при кожному виході на вулицю.

4. Не забудьте панамку

Головний убір — це найнеобхідніша річ в літньому гардеробі кожної дитини. Цей аксесуар обов’язково повинен бути з натуральної легкої тканини, яка б не парила голову дитини. Зверніть увагу на капелюшки з полями, якщо у вас дівчинка і кепки з козирком, якщо у вас хлопчик. Ці елементи головного убору додатково захистять очі дитини, відкинувши на обличчя тінь.

5. Тримайте при собі воду

Вода необхідна не тільки дитині, але і вам! Водний баланс безпосередньо впливає на ваше самопочуття, а здоров’я батьків не менш важливо, ви ж не хочете впасти від сонячного удару, залишивши дитину без нагляду? Крім того, пляшка звичайної води завжди допоможе освіжитися не тільки зсередини, але і зовні — достатньо протерти водою обличчя і руки собі й дитині, і ви відчуєте значне полегшення.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

Топ 5 способів полегшити прорізування зубів

Подорожі

Карантин


Читайте також