Цікава та корисна інформація

Топ 5 хитрих правил фарбування хною

Літо зовсім не за горами — час пляжного сезону вже настав! Кожна жінка в цю теплу пору хоче сяяти як огранений алмаз і головне, що виділяє її огранювання — це розкішне волосся. Сьогодні ми підготували топ 5 найнеобхідніших порад по фарбуванню волосся хною. Скористайтеся ними й будьте неперевершеними!

1. Не розводьте хну окропом

У багатьох рецептах ви знайдете пункт, що цей натуральний порошок необхідно розвести окропом. Насправді хну найкраще розвести дуже гарячою водою, але не окропом. Так склад максимально розкриє свої корисні властивості й не згорнеться грудочками. Врахуйте і те, що хна яка згорнулася нерівномірно забарвить волосся.

2. Використовуйте лимонний сік

У хну потрібно додати чайну ложку лимонного соку — саме кисле середовище “вибиває” з цієї трави весь пігмент, завдяки чому хна набуває свій насичений іржавий відтінок. Якщо ж ви хочете темніший відтінок — розведіть порошок міцним розчином кави.

3. Додайте ложку олії

Хна має властивість пересушувати не тільки шкіру голови, а й волосся по всій довжині. Тому, якщо не хочете отримати копицю соломи після фарбування, замість розкішної хвилі волосся, додайте в суміш хни одну-дві столові ложки будь-якої косметичної олії. Відмінно підійде кокосова олія або какао — вона додатково зволожить волосся, але якщо у вашій косметичці такого не знайдеться, використовуйте кухонну артилерію — соняшникову або ж оливкову.

4. Час фарбування — чим довше

Витримайте хну на волоссі не менше 2 годин — цього часу вистачить для того, щоб фарбувальні компоненти подіяли. Якщо є можливість — залиште суміш на всю ніч, так колір гарантовано наповнить волосся і збережеться на більш тривалий період.

5. Позбавтеся від слідів на шкірі

Часто відбувається так, що хна залишає руді плями по контуру росту волосся, на лобі або на шиї. Після процедури фарбування не виключені й долоні іржавого відтінку. Не варто намагатися відтерти ці сліди милом або іншим засобом. Скористайтеся звичайним дитячим кремом — нанесіть його на шкіру товстим шаром і почекайте близько 30 хвилин. Залишки крему з фарбою зітріть серветкою. Цей спосіб також відмінно підійде для підготовки до фарбування і запобіжить небажаним слідам від хни — в такому випадку наносити крем потрібно беспосередньо до процедури.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Коли нога рака у чомусь застрягла, він сам собі її ламає

Подорожі

Карантин


Читайте також