Цікава та корисна інформація

Найкорисніший: Топ 10 властивостей банана

Банани є одними з найпопулярніших фруктів, споживаних у всьому світі. І все це завдяки своїй універсальності. Вони ситні, не калорійні і не потребують будь-якої обробки. Це відмінний перекус навіть на ходу! Що ще корисного є в цьому фрукті?

Скільки калорій в банані?

Середній банан містить всього близько 89 калорій, що робить його фантастичним низькокалорійним перекусом, який допоможе надовго вгамувати голод і додасть багато енергії.

А скільки цукру?

Банани також відомі низьким вмістом жиру, але це стосується майже всіх фруктів. Інша справа кількість цукру в банані. Адже є безліч перенасичених сахарозою фруктів, що також не найкращий вибір для здоров’я. Банан в цьому плані оптимальний фрукт-на один плід припадає приблизно 12 грам цукру, що цілком корисно і допустимо.

Який банан корисний

Тільки стиглий. Так як в незрілий плід містить занадто багато крохмалю. Стиглий банан сповнений натурального цукру і врегульований вмістом крохмалю. Саме ці два компоненти втамовують голод на тривалий період. Стиглий плід насиченого жовтого кольору без стійкого трав’янистого запаху.

Чому банан – це найкращий снек

У бананах міститься близько трьох різних видів цукрів-в основному глюкоза, сахароза і фруктоза. Це природні цукри, тому вони корисніші для вас, ніж синтетичні підсолоджувачі, які ви вживаєте разом з шоколадом та іншими менш корисними перекусами. Тим не менш, завжди стежте за своїм рівнем цукру!

Які вітаміни містить банан

Банани абсолютно повні важливих поживних речовин. Найбільш відомим фактом є те, що банани – це дивовижні джерела калію, який так необхідний серцевому м’язі. З’їдайте всього 1 плід в день, і ви поповните запас цього мікроелемента на 9%.

Бананова дієта

Навіть дієта, багата бананами, корисна для вашого серця. Це пов’язано з тим, що рівень отриманого калію в організмі допоможе забезпечити насичення вашого організму електролітами. Більш того, в бананах дуже мало натрію, що є ще однією перевагою для серцево-судинної системи.

Банан налагодити травлення

Також вважається, що банани відмінно підходять для корекції травлення. Багато в чому завдяки високому вмісту клітковини. Банани містять крохмаль, який в процесі дозрівання фруктів перетвориться в цукор і пектин. Отже, чим більш стиглий банан, тим менше крохмалю і клітковини він буде містити. Зелені банани в цьому плані корисніше для шлунка. Деякі дослідження показують, що певні види крохмалю можуть допомогти запобігти раку травної системи.

Банан в боротьбі з раком

Як і багато інших фруктів, банани також мають дивовижні антиоксидантні властивості. Як зазначено вище, вони мають властивості, які допомагають у боротьбі з раком шлунка. Крім крохмалю, банани повні катехінів, які знижують ризик розвитку раку будь-якого виду.

Банан проти діабету

Хоч і банани не є кращими фруктами для діабетичної дієти, проте відгуки про них і їх вплив на розвиток діабету 2 типу показують позитивні результати. Схоже, що велика кількість клітковини в раціоні може допомогти запобігти цій хворобі.

Цей фрукт покращує зір!

Хочете, вірте, хочете ні, але, якщо ви маєте намір поліпшити свій зір, вам слід їсти банани, а не моркву! Адже саме банани добре насичені вітаміном А. це те поживна речовина, яке вам потрібно, щоб ваші очі і зір залишалися здоровими на довгі роки.

Можна поділитись з друзями:


Читайте також