Цікава та корисна інформація

ТОП 10 цікавих фактів, які приховував від нас світ

З кожним днем не перестаю дивуватися, скільки всього несподіваного і невідомого існує в нашому світі. Скільки таємниць і загадок зберігається за кожним кутом і поворотом… Варто лише пройтися по вулиці кілька разів згорнути і ви заблукаєте у фактах та історіях.

1. Колись шоколад був рідким і вживався як напій

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - photo-1511381939415-e44015466834.jpg

До середини 19 століття шоколад використовували виключно як напій. Але що більш цікаво, колись це була цінна валюта. Володарі шоколаду вважалися багатими та шанованими людьми. І тільки в 1847 році була виготовлена перша плитка звичного нам шоколаду.

2. Легендарний Стівен Кінг боїться числа 13

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - w585h345-crop-stretch-b39aef96.jpg

Улюбленець мільйонів, автор найвідоміших жахів, за якими знімають фільми в цьому ж жанрі Стівен Кінг хворіє тріскаідекафобією. Кому невідомо це страшне слово, пояснюю – простими словами. Це фобія числа 13.

3. Знімати стрес потрібно за допомогою пива

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - photo-1566633806327-68e152aaf26d.jpg

Не так давно світ полонила пивна йога. Її головна ідея полягає в повному розслабленні. Тобто ви займаєтеся звичайною йогою, але в процесі ви можете пити пиво. За задумом, така методика сприяє ще більшому розслабленню і позбавляє вас від поганих думок і стресу.

4. Виявляється помилка – Одне з африканських племен практикує методику допомоги при невдачі. Її суть в тому, що коли ти робиш помилку, твоє плем’я приходити, щоб висловити наскільки ти хороший і скільки хороших вчинків зробив у минулому. Такому чином вони намагаються показати, що не ти поганий, просто так склалися обставини і наступного разу у тебе точно вийде. Іноді такі обряди тривають кілька днів і завжди закінчуються гучною церемонією.це не кінець світу

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - photo-1509099836639-18ba1795216d.jpg

Одне з африканських племен практикує методику допомоги при невдачі. Її суть в тому, що коли ти робиш помилку, твоє плем’я приходити, щоб висловити наскільки ти хороший і скільки хороших вчинків зробив у минулому. Такому чином вони намагаються показати, що не ти поганий, просто так склалися обставини і наступного разу у тебе точно вийде. Іноді такі обряди тривають кілька днів і завжди закінчуються гучною церемонією.

5. Microsoft підтримав Apple

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - photo-1503852460961-aa7ffdd3d64d.jpg

Вічна боротьба шанувальників і здивування ЗМІ – хто такі Стів Джобс і Білл Гейтс. Дотепер точно ніхто не знає, чи дружать вони, чи допомагають один друг або навпаки ведуть завзяту ворожнечу. Але те, що колись Microsoft фінансово допомогла Apple у важку хвилину – це факт.

6. Соцмережі викликають роздратування

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - photo-1498050108023-c5249f4df085.jpg

Берлінський університет імені Гумбольдта провели дослідження, в ході якого було встановлено, що майже кожен третій відвідувач світової мережі Facebook починає відчувати невдоволення своїм життям після декількох годин проведених в мережі.

7. Кращий першоквітневий розіграш

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - photo-1497015289639-54688650d173.jpg

Один з найбільших у світі сайтів для дорослих одного разу вирішив креативно привітати відвідувачів з 1 квітня. Коли користувач закінчував перегляд на екрані спливало повідомлення про те, що переглянуте щойно відео вже опубліковано у всіх його соцмережах на головній сторінці.

8. Одного разу Містер Бін врятував літак від аварії

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - mister-bin_0-1024x554.jpg

Якось раз під час польоту пілот літака втратив свідомість. Роуен Аткінсон не розгубився і сів за штурвал, одночасно намагаючись привести до тями пілота. Після серії ляпасів пілот прокинувся і зумів успішно долетіти до місця призначення і приземлити літак.

9. За жир платили золотом

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - photo-1516462919870-8bcf749b0135.jpg

Колись в Арабських Еміратах існував конкурс, де діткам давали можливість схуднути, позбутися зайвого жиру і в ОБМІН отримати золото. Таким чином влада бореться з ожирінням і зайвою вагою. Раніше такий досвід випробували на дорослих і він дав хороші результати.

10. Справжня школа чарівництва

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - zamek-czocha.jpg

Бразилія надихнулася Хогвартсом і вирішила побудувати у себе школу магії і чарівництва. Спорудити її вирішили в тропічному лісі, а схожа вона швидше на храм. Творці дуже добре постаралися, щоб зробити свою школу схожою на всесвітньо відомий Хогвартс: зробили поле для квідича, обладнали класи і провели випускний бал.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“В більшості випадків людям завдає біль не те, що відбувається – їх ранять власні очікування”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Туфлі на високих підборах, корсет, рум’яна, панчохи, – все це предмети, які спочатку були придумані спеціально для чоловіків

Подорожі

Карантин


Читайте також