Цікава та корисна інформація

Подорожуйте дешево! Топ 10 порад туристу

Недорога подорож не обов’язково має бути синонімом комфортного відпочинку. Навпаки, такі поїздки зазвичай набагато більш авантюрні і цікаві. Ми зібрали Топ 10 ефективних підказок, які здешевлять вашу екскурсію в будь-яку точку світу!

Ловіть дешеві квитки

Ставте лайки на сторінках різних порталів в Facebook, які спеціалізуються на пошуку дешевих авіаквитків і подій авіакомпаній. Якщо ви не шукаєте якийсь конкретний напрямок, велика ймовірність того, що вам зустрінуться квитки за низькими цінами. Єдиним мінусом такої подорожі може стати його тривалість. Найдешевші квитки складаються з декількох пересадок, але якщо вас не лякає такий варіант – щасливої дороги!

Не вводьте пункт призначення

Чим гнучкіше ваш вибір напрямків і дат, тим дешевше квитки. Просто введіть пункт відправлення і пункт призначення “куди-завгодно” в пошуковику, і ви побачите, що чудеса трапляються. Не маючи кінцевої точки прибуття, пошуковик сам запропонує вам напрямок для подорожі і видасть квитки від найдешевших. Подумайте, може варто поміняти італійські бутіки на прогулянку по старій Варшаві?

Відвідайте країни з низькими щоденними витратами

Навіть дешевий квиток не врятує, якщо ви потрапите в країну, де витратити цілий статок. У цьому випадку варто переплатити за квиток і потрапити туди, де при малому бюджеті можна жити як король.

Складіть денний бюджет

Складіть основний денний бюджет перед від’їздом. Додайте до списку витрати на проживання, харчування, транспорт, квитки та розваги. Постарайтеся не перевищувати цю суму, навіть якщо у вас з собою більше грошей. Ви можете знову відкласти те, що залишилося, для інших поїздок.

Віддайте перевагу готелі хостел

Навіщо витрачати без потреби десятки доларів / євро на кімнату, в якій ви проводите мінімум часу? Хостел-набагато дешевший варіант. Економте гроші і отримуйте більше задоволення.

Забудьте про меню англійською

Якщо ви обідаєте в кафе, де меню на місцевій мові з перекладом на англійську – будьте впевнені, що Вам продадуть втридорога. Цей спосіб продажу дуже поширений в туристичних країнах, мандрівники яких не знають національної мови. Попросіть рідне меню закладу і скористайтеся перекладачем-відмінний спосіб поїсти за реальну ціну.

Торгуйтеся

Коли ви подорожуєте в країну, де прийнято домовлятися про ціну, у вас є унікальна можливість заощадити. Кращий рада для ефективного торгу-стійте на своєму. Продавець захоче отримати приблизно половину між його і вашою ціною. Однак, якщо проявите терпіння, то зможете отримати річ, скинувши майже половину від її початкової вартості.

Подорожуйте вночі

Якщо вам потрібно дістатися з пункту а в пункт Б, а поїздка займає більше декількох годин, виберіть нічне повідомлення. У багатьох країнах є так звані спальні поїзди або спальні автобуси, які зазвичай відправляються пізно ввечері і прибувають в пункт призначення рано вранці. Ви заощадите на проживанні, нічлігу, а вранці відразу підете знайомитися з місцевими пам’ятками.

Ходіть пішки

Не полінуйтеся і познайомтеся з країною найпростішим і дешевим способом: пішки. “Піший хід” має ряд переваг. Крім економії коштів, він заощадить час-ви не витратите час на простий в пробках.

Порівняйте ціни на пиво!

Після прибуття в пункт призначення дізнайтеся, скільки коштує звичайне пиво. Порівняйте цю ціну з ціною на пиво в ресторані, в який ви хочете піти. Таким чином ви дізнаєтеся, наскільки завищені ціни в закладі і на їжу, в тому числі.

Можна поділитись з друзями:


Читайте також