Цікава та корисна інформація

Топ 10 рибок для створення домашнього акваріума

Яких рибок поселити в новенькому акваріумі? Ще більш складне питання-чи уживуться разом нові сусіди? В ідеалі потрібно щось рухливе, недороге і барвисте з цікавим характером. Ознайомтеся з нашим списком з 10 кращих риб для новачків. За ними легко доглядати, крім того, вони створять відмінне поселення вашого акваріума!

1. Расбори

Їх існує безліч видів, а найкрасивішими вважаються расбора Арлекін і ламбчоп расбора. Ці мирні рибки відомі своїм яскраво-помаранчевим кольором і характерним чорним трикутним плямою. Виростають вони всього до 5 см в довжину. Придбати цю живність можна в будь-якому зоомагазині. Скористайтеся порадою-беріть відразу кілька расбор (обов’язково однакового виду).

2. Золота рибка звичайна

Знавці радять утриматися від золотих рибок, адже з часом вони переростають очікувані розміри. Тоді доглядати за рибами і акваріумом стає складніше. Звичайна Золота рибка (Carassius auratus) виростає до 30 см.саме тому на кожну особину потрібно близько 100 л води, в іншому ці істоти невибагливі.

3. Тетри

Як і расбори, тетри – ще одна дуже популярна маленька зграйна риба. Вони є різних мастей: неонові тетри (Paracheirodon innesi), кардинальні тетра (Paracheirodon axelrodi), чорні неонові тетри (Hyphessobrycon herbertaxelrodi) і тетри конго (Phenacogrammus interruptus). За ними досить легко доглядати, можна заводити невеликими зграями. Театри дуже добре уживаються з розбиранням і іншими представниками цього списку.

4. Коричневі соми

Коричневі соми – це мирні риби, які мешкають на дні акваріума. Досягають вони приблизно 9 см в довжину, не більше. Захоплюючою особливістю сомів є спосіб харчування. Ці рибки люблять ритися по дну резервуара і шукати крихти, тому Ви повинні регулярно постачати водойму потопаючим кормом. Соми не переносять самотності – вам варто задуматися про компанію для них (бажано представників того ж виду).

5. Плати

Ці маленькі риби довжиною в шість сантиметрів дуже міцні і витривалі. Вони можуть витримувати широкий діапазон pH від 7,0, а то і вище! Крім того, рибки не вибагливі і вважають за краще досить жорстку воду. Врахуйте, що плати дуже ненаситні, вони під’їдають все, що знайдуть в акваріумі. При цьому вони зовсім не думають про своїх сусідів…

6. Бета Фіш

Рибу Бета можна вважати королевою акваріума через її яскравого забарвлення, невеликого розміру і простих вимог. Для пари таких рибок вистачить і невеликого простору. Плануєте сусідів для них? Тоді виберіть ємність не менше 40 л! Візьміть до уваги і те, що це бійцівські риби, утримувати їх з представниками такого ж характеру не варто!

7. Барбуси

Барбуси – це динамічне Доповнення до громадського світу акваріума. Виростають вони до 10 см в довжину (іноді більше). Найпопулярніші різновиди-тигрові барбуси, одеські барбуси і вишневі барбуси. Деякі їх види вважаються трохи агресивними. Барбуси добре уживаються з расборами, тетрами і сомами. Врахуйте, що їх варто захистити від риб з довгими плавниками, таких як риба-ангел і бета.

8. Болівійський метелик

Болівійська метелик (Mikrogeophagus altispinosus) – відмінна рибка для початківців акваріумістів. Родом з Південної Америки, вона дуже схожа на своїх барвистих побратимів німецьких метеликів рамірезі. Її довжина становить всього 7 см, що зручно для невеликої водойми. Ще одним безсумнівним плюсом болівійської метелики є її невибагливість. Температура води 22 градуси, проста їжа і які завгодно сусіди по акваріуму – все більш ніж стандартно.

9. Гольци Кухлі (акантофтальмус)

Ці створення або зачарують, або злякають вас, адже вони дуже схожі на маленьких вугрів. Нічні риби, які вдень малоактивні. Незважаючи на їх зовнішній вигляд, це полохливі рибки, тому в компанії їм буде набагато зручніше і безпечніше. Як і коричневі соми, ці мешканці дна збирають залишки їжі в піску і між камінням.

10. Риба-ангел

Ця вражаюча риба-ангел зачаровує будь-якого своєю красивою формою, характерними плавниками і смугастим візерунком – виправдовує свою назву. Вони виростають досить великі-розміром з чайне блюдце, тому акваріум повинен бути великий – не менше 100 літрів. Вельми доброзичливі створення, легко ладнають з расборою, тетрою та іншими рибами зі списку Топ 10. Знавці акваріумістики радять селити їх одним видом, без сусідів – щоб уникнути територіальних зіткнень. Найцікавішими варіантами для вашого домашнього акваріума стануть ангел-зебра і мармуровий ангел.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Топ 5 найунікальніших машин у світі та їх історії

Подорожі

Карантин


Читайте також