Цікава та корисна інформація

ТОП 10 сильних фільмів для представниць слабкої статі

Часом жінки люблять втягуватися в чужі історії, переживати й радіти разом з героями. Але ця добірка фільмів зможе вселити в представниць слабкої статі віру в себе, свої сили й мрії. Кожна зможе знайти в них відповіді на ті питання, які давно шукала.

Top10 підготував для вас 10 дуже сильних фільмів, які нагадають про силу жіночого духу.

Зимова кістка (США, 2010)

Фільм повідає історію 17-річної дівчини Рі, яка живе в одному будинку з хворою матір’ю, молодшими братом і сестрою. Фінансове становище сім’ї залишає бажати кращого. Зовсім недавно глава сімейства, який займався виготовленням метамфетаміну, вийшов з в’язниці, але додому повертатися не став. І тому була причина – він заклав будинок і ділянку. Тепер сім’я повинна внести заставу, інакше залишиться без даху над головою.

Макбет (Великобританія, 2015)

Події фільму відбуваються в XI столітті. Одного разу шотландський лорд дізнається, що незабаром стане королем. Тоді він вирішує вбити панівного короля Дункана, щоб швидше зайняти трон. Макбет з дружиною нещодавно втратили дитину, і дружина боялася втратити ще й чоловіка. Тому вона вирішує втрутитися в боротьбу за трон короля.

Королева (Франція, 2006)

Фільм повідає нам про важкий період життя королеви – втрати принцеси Діани. Вона на самоті намагається впоратися з втратою, адже проявляти почуття на публіці не в її правилах. Але прем’єр-міністр Тоні Блер має на це свою думку. Він вважає, що така байдужість до втрати принцеси непробачна для корони.

Все про Ніну (2018)

У центрі сюжету юна Ніна Гель і її головна мрія – стати успішним коміком. Починає вона змалечку – виступи в маленьких клубах в жанрі стендап. Це був хороший старт для її кар’єри, але особисте життя у дівчини все ніяк не складалася. Ніна розлучається зі своїм хлопцем Джо, і щоб уникнути зустрічей з ним переїжджає в Лос-Анджелес. Її життя поступово налагоджується, але одного разу минуле дає про себе знати й в Лос-Анджелесі з’являється Джо.

Хороша дівчинка (США, 2002)

“Хороша дівчинка” – це дуже чуттєва історія кохання. У центрі сюжету працівниця супермаркету Жюстін Ласт. Її життя нічим не примітна-робота, будинок і чоловік Філ, який те й робить, що лежить на дивані, покурюючи марихуану з другом Буббою. Одного разу на роботу приходить новий касир-молодий Том. Між ними зароджується дружба, потім спалахує Іскра. Вони змушені приховувати свій роман від усіх, але схоже, що Бубба про щось здогадується.

Помста від кутюр (Австралія, 2015)

Події відбуваються в 50-х роках минулого століття десь в глибині Австралії. Одним прекрасним днем в містечко прибуває Тіллі Дуннейдж, яка відразу привертає увагу місцевих громадян. Давним-давно, вона була звинувачена в смерті однокласника і відіслана в дитячий інтернат. Тепер вона повернулася на батьківщину, щоб забезпечити старість напівбезумної матері. Але це не головна мета її візиту-дівчина дуже хотіла розібратися в подіях минулого і з’ясувати хто все-таки винен.

Суфражистка (Великобританія, 2015)

Ця кінострічка піднімає дуже актуальну у 21 столітті тему-фемінізм. Рух суфражисток, які хотіли домогтися виборчого права для жінок бере свій початок ще з кінця XIX століття. У центрі сюжету молода модниця, яка працює в пральні. Це дуже важка і вельми невдячна праця. День у день вона тяжко працює, щоб заробити на шматок хліба, але Мод змирилася з долею. І тоді її життя безповоротно змінилася.

Подвійний прорахунок (США, 1999)

Це історія щасливого і водночас злочинного кохання. Ліббі й Нік ніби як щасливі в шлюбі. Але одного ранку дівчина прокидається і бачить жахливу картину – чоловіка немає, а кругом все в крові. Берегова охорона бере її під арешт за звинуваченням у вбивстві коханого. І що дивно наводить на суді неспростовні докази. Але сидячи у в’язниці, вона дізнається, що чоловік живий. Тоді він підставив її, щоб прибрати до рук активи. На щастя, співкамерницею Ліббі виявилася адвокат. Вона допомогла ошуканій дівчині достроково вийти з тюрми і наостанок розповіла, що тепер та має право пристрелити чоловіка серед білого дня прямо посеред вулиці, і згідно 5-тій поправці, її не зможуть засудити.

Репортерша (США, 2016)

На початку 21 століття одна телевізійна журналістка Кім Бейкер відправляється в Афганістан в якості військового кореспондента. Там вона зустрічає кореспондента BBC News Танею Вандерпол і шотландського фотографа Іеном Макелпі. Між ними зав’язується дружба – вони допомагають один одному в роботі. Там дівчина змінює свій світогляд, погляди на певний речі і на життя в цілому.

Заперечення (Великобританія, 2016)

Одного разу історик Девід Ірвінг подає до суду на відому письменницю Дебора Ліпштадт і її видавництво за наклеп. Тоді жінка і її команда адвокатів починають збирати докази, які зможуть довести неправоту Ірвінга. Наперекір тому, що її відмовляють доводити справу до суду, Дебора вирішує довести справу до кінця.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Омфалофобія – боязнь пупків

Подорожі

Карантин


Читайте також