Цікава та корисна інформація

Супутниця нашого життя – загадкова білочка

Вони всюди! Їх можна зустріти в саду, парку, на дереві, якщо виглянути у вікно. Зовсім не дивно, що до вас приходить білочка, тому, що вона звичайна мешканка будь-якого міського або сільського поселення! Для нас ця тварина залишається чимось недоступним, адже на відміну від багатьох інших, білка не Ручна, а дика. Сьогодні для підняття вашого настрою ми зібрали 10 фактів про вічну супутницю нашого життя – білочку!

Маленькі циркачки

Білки-фантастичні акробати. Насправді, вважається, що вони можуть стрибати приблизно в десять разів більше довжини свого тіла, коли їм це необхідно.

Сліпота не вирок!

Незважаючи на дивовижний зір, білки народжуються абсолютно сліпими. Потрібен тривалий час, щоб розвинути такий гострий зір!

Де живуть білки

Всі білки в задніх лапах мають подвійне з’єднання. Це означає, що вони можуть дертися і лазити швидше, ніж багато інших живіт. Це важливо для їх виживання як виду. Вірте чи ні, вважається, що в усьому світі існує близько 200 різних видів білок. Навіть бурундуки вважаються частиною їх сімейної лінії. Їх сімейства ви знайдете всюди в світі – крім Антарктиди зі зрозумілих причин і Австралії, як не дивно!

Білки не їдять тільки горіхи

Звичайні білки, які живуть на деревах, хочете, вірте, хочете ні, їдять більше, ніж просто горіхи та фрукти. Відомо, що вони їдять пташині яйця і равликів!

Чи вміють білки літати?

Летючі білки – одні з найвідоміших видів гризунів. Однак, незважаючи на їх назву, вони не можуть літати. Назва пов’язана з рухомою дією, яку вони роблять, стрибаючи з дерева на дерево. У них між руками й ногами великі клапті шкіри, які при стрибку розширюються в парашут. Білки використовують їх, щоб граціозно ковзати по повітрю!

Білки створюють ліси

Якби не білки, у нас не було б дубів. Це тому, що білки, закопують жолуді й забувають, куди саме, залишають нам у спадок десятки дерев, що ростуть в дикій природі. Передбачається, що білки згадують лише про близько 30% горіхів, жолудів і насіння, які вони закопують в ґрунті.

Поговори с хвостом

Білки спілкуються один з одним на досить складній мові! Поряд з використанням різних щебетань і звуків, вони також рухають хвостами для створення сигналів.

Запасливі господарі

Кожен прийом їжі неодмінно закінчується запасанням. Їм не потрібно стільки їжі, але вони продовжують їсти. Середній білочці необхідно всього лише близько 0,5 кг їжі – це близько двох третин від її середньої ваги в тиждень, щоб вижити.

Обережно, біжить білочка

Білки – дуже швидкі істоти. Більшість з них бігають зі швидкістю 10 миль на годину; однак, особливо швидкі особини можуть досягти максимальної швидкості 20 миль на годину.

У компанії добре, але однією краще деякі білки можуть бути самотніми протягом усього свого життя. Хорошим прикладом цього є американська Червона білка, яка часто живе одна і демонструє свою відсторонену територіальну поведінку.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

85% всіх захворювань у світі передаються за допомогою води.

Подорожі

Карантин


Читайте також