Цікава та корисна інформація

Світ як на долоні – Топ 10 найкрасивіших вершин

У світі існує безліч захоплюючих і цікавих явищ, створених самою природою. Гори-одне з найбільших її творінь. І якщо ви віддаєте перевагу похід в гори, незабутні пейзажі і унікальні фото з висоти пташиного польоту – тоді ви оціните цих 10 неймовірних гірських місцевостей!

Атлас

Атлас розташований на північному заході Африки. Цей гірський ланцюг довжиною 2400 км простягається через Марокко, Алжир і доходить до самого Тунісу. Такий витвір природи вартий того, щоб споглядати особисто, хоча б раз у житті!

Сьєрра-Невада

Цей гірський масив розташований в Андалусії на півдні Іспанії. Переклад назви “Сьєрра-Невада” дослівно означає “Снігові гори”. Не варто думати, що підкорення найвищої вершини світу Мулхацена є чимось неможливим, адже ви можете піднятися на цю висоту всього за кілька годин. Також Сьєрра-Невада є дуже популярним місцем для лижників, так що не забудьте захопити з собою лижі!

Західні Гати

Цей гірський район тягнеться майже по всій довжині західного узбережжя Індії. Величезний гірський масив є одним з найбільш біологічно різноманітних місць на планеті. Тут є і тропічні, і гірські ліси, луки і незліченна кількість рослин і тварин, яких не зустрінеш більше ніде на землі.

Кавказькі гори

Ця масивна гірська стіна розташована в південно-західній Азії між Чорним і Каспійським морями. Основним гірським хребтом, який справляє враження на туристів, вважається кордон між Азією і Європою. Кавказькі гори діляться на Великий Кавказ і малий Кавказ. Найвищі гори цієї природної досконалості-Ельбрус (висота 5642 м) і Дихтау (Висота 5 202 м).

Тянь-Шань

Гори Тянь-Шань розташовані в Центральній Азії і є шостими за величиною гірським масивом у світі. У перекладі з китайської назва Тянь-Шань звучить дуже романтично – “небесні гори”. Ця гірська система простягається на цілих три країни – Казахстан, Киргизстан і Китай.

Анди

Анди – найдовша в світі система альпійських хребтів, які тягнуться вздовж західного узбережжя Америки. Їх назва походить від корінного племені цього регіону – Антіс. Анди мають довжину майже 8000 км і ширину близько 500 км.найвища гора – гора Аконкакуа (висота 6959 м), розташована в Аргентині.

Грай Альпи

Грайські Альпи знаходяться на півночі Італії, і лише невелика їх частина – на території Франції. Центр Альп Грай в значній мірі заледенів, цілком ймовірно, що там ви побачите лабіринти з невеликих льодовиків. Це дуже популярний туристичний район. Тут багато позначених туристичних стежок. Грайські Альпи є однією з найбільших гірських областей в західних Альпах, їх площа становить 3200 квадратних кілометрів.

Грейт-Смокі-Маунтінс

Димчасті гори є частиною найбільш відвідуваних місць у Сполучених Штатах. Ці гори приваблюють понад 9 мільйонів туристів на рік, адже вони цікаві своїм природним багатством, пишною рослинністю і тваринами, які зустрічаються виключно тут. Назва цієї гірської системи походить від туману, який утворюється від виділення рослинами вуглеводню.

Каскадні гори

Ви можете побачити цю гірську ланцюг під час подорожі до Північної Америки. Її територія простягається від Канади через Орегон до Північної Каліфорнії. Цікавим фактом є те, що більша частина цього гірського ланцюга має вулканічне походження. Ви побачите щонайменше 120 вулканів, деякі з них все ще активні!

Олімпійські гори

Олімпійські гори можна знайти на заході американського штату Вашингтон. Екосистеми цього гірського хребта змінюються в залежності від висоти. На більш низьких висотах ви побачите тропічні ліси, в той час як на більшій висоті зустрінете льодовики. Це унікальна місцевість і, мабуть, вам варто захопити з собою літній і зимовий одяг…

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

Екскурс в історію: Топ 5 країн з найсмачнішим пивом

Подорожі

Карантин


Читайте також