Цікава та корисна інформація

Топ 10 історичних загадок Лондонського Тауера

Лондонський Тауер, мабуть, одна з найвідоміших визначних пам’яток в місті, якщо не у всій Великобританії. З ним пов’язано безліч моторошних історій, які відбувалися в Середньовіччі. Часи змінилися і тепер королева не відправляє злочинців в Тауер для тортур і страт. Однак вежа не втрачає своєї популярності всупереч те, що найбільш таємничі і страхітливі історії цього місця залишилися далеко позаду… Заглибмося в деякі цікаві факти про лондонський Тауері, які можуть вас здивувати.

Лондонський Тауер був побудований для короля

Лондонський Тауер сходить до часу Вільгельма Завойовника. Саме ця персона замовила будівництво вежі для особистого користування. Проєкт був розроблений в 1066 році, відразу після перемоги над Гарольдом в битві при Гастінгсі. Вежа була побудована в якості укриття, в якому Вільгельму завойовнику нічого б не завадило насолоджуватися своїм життям.

Хто – хто в теремочку живе?

Хоча багато хто впевнений, що Лондонський Тауер – це виключно місце для страти з підземеллям для тортур, насправді за всі ці роки у нього була зовсім інша функція. Він був і королівським зоопарком, і будинком Королівського монетного двору і навіть свого роду арсеналом. У наш час за свою давню історію він вважається серцем Англії. Кілька важко уявити, що по Тауеру могли ходити тварини, нехай навіть і королівські вихованці…

Стратити, не можна помилувати!

Роль вежі як в’язниці також добре відома. Наприклад, колись тут утримували таких відомих ув’язнених, як Анна Болейн, другу дружину короля Генріха VIII та майбутню королеву Єлизавету I, яку два місяці відправила в Вежу її сестра, королева Марія.

Остання страта

Більш того, в той час, як багато хто вважає, що вежа в першу чергу є місцем тортур, вважається, що з моменту її побудови близько 1000 років тому насправді тут було скоєно всього 22 страти. Останньою людиною, страченим у вежі, був Джозеф Якобс. Він служив німецьким шпигуном, спійманим під час Другої світової війни. Його стратили пострілом у серпні 1941 року.

Останній висновок…

У всі часи вежа була настільки шанованим місцем, що укладали в ній відповідних шанованих людей! Як відомо, останнім ув’язненим, який утримувався у фортеці в лондонському Тауері, був Рудольф Гесс – високопоставлений нацист при Адольфі Гітлері.

Над цим містом чорні ворони…

Вежа також є домом для кількох Воронів. Легенда свідчить, що, якщо ворони коли-небудь покинуть Тауер, Англія просто розвалиться як держава. Один ворон, на ім’я Грог, насправді вирвався на свободу ще на початку 1980-х років. Востаннє його бачили біля місцевого паба – здається, таке ім’я йому дали не дарма!

Тауерські птахи мають офіційні імена

У Тауері досі мешкає сім воронів, і всі вони мають імена! В даний час грип, Харріс, Поппі, ЮБІ, Роккі, Мерліна і Ерін можуть вважати себе повноправними мешканцями Тауера. Найстарішого ворона, що жив на вежі, називали Джимом Кроу, птах дожив до 44 років.

Привиди вежі

Як і в будь-якому іншому старовинному маєтку, палаці або вежі, в Тауері крім звичайних тимчасових відвідувачів є ще й постійні. І зараз ми говоримо не про Воронів… відомо, що Вежу часто відвідують примари епохи Тюдорів і вище. Наприклад, дружини Генріха VIII і навіть самого Генріха VI, як кажуть, все ще бродять навколо Тауера.

Королівські регалії

Лондонський Тауер в даний час працює як музей. Саме тут ви зможете побачити всесвітньо відому Crown Jewels на найближчій від неї відстані. Як добре, що ця історична цінність доступна до загального огляду.

І їх хранителі…

Вся вежа і її цінності охороняються йоменами. Це солдати, які відслужили не менше 22 років, мають бездоганну репутацію і нагороди за вірну службу.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Лимон містить більше цукру, ніж полуниця.

Подорожі

Карантин


Читайте також