Цікава та корисна інформація

Мандрівникові про Венецію: топ 10 новин

Приголомшлива, загадкова, унікальна – Венеція … мрія майже кожного. Вузькі канали, гондоли та сотні фотографій, які ви потім не раз будете переглядати й згадувати свою подорож. Якщо ви ще не здійснили подорож в це місто масок, то вам невимовно пощастило, адже багато речей у своєму житті ви побачите вперше… сьогодні ми підкажемо, що саме необхідно не пропустити про Венецію.

Огляд старовинних мостів

Місто-метрополія Венеція добре відомий тим, що побудований на воді і є домом для 417 мостів, 72 з яких є приватними. Ці 417 мостів разом з більш ніж 170 каналами та 118 островами складають це неймовірне середньовічне місто.

Єдине місто каналів

У Венеції немає доріг – тільки канали – Беліссімо! У 10 столітті Венеція стала головною морською державою. Місто і лагуна займає площу 50 000 км2 і є об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Найбільш туристичне місто

Венеція приймає понад 20 мільйонів туристів щороку і не прогнозує жодних ознак спаду туристичної галузі найближчим часом. А населення Венеції становить всього 261 905 чоловік, які часом зовсім незадоволені напливом приїжджих.

Тут комфортне життя

Тривалість життя тут дуже велика – 83,42 року. Повинно бути, та сама знаменита Середземноморська дієта має позитивний вплив на стан організму.

Венеція тоне

Навряд чи Венеція коли-небудь піде на дно. Проте, аналіз показує, що місто і справді опускається приблизно на 1-2 мм на рік! Це пояснюється природними причинами, такими як рухи Адріатичних плит.

Венеція не для бідних…

Як відвідувач, ви можете відчути, що Венеція – дороге задоволення. Вартість квартири варіюється від мільйона євро. Ці ціни в основному обумовлені туризмом, так як будинки зазвичай купуються, а потім переобладнуються в ресторани і готелі.

Беріть з собою човен!

Повінь завжди була основною проблемою у Венеції. Оскільки в Адріатичному морі припливи зазвичай відбуваються в грудні та січні, в поєднанні з підвищенням рівня моря через зміну клімату, це викликає серйозну стурбованість у місцевих жителів.

У Венеції заборонено

Подорожуючи по місту, ви повинні дотримуватися правил, встановлених міським урядом. Велосипеди, скейтборди та ролики не дозволені у Венеції. Якщо вас зловлять на них, то ви 100% змушені будете сплатити великі штрафи прямо на місці злочину.

Що ще сталося у Венеції

Першою жінкою, яка отримала вищу освіту у світі, була Олена Лукреція Корнаро Лоредан Піскопія. Вона народилася у Венеції в 1646 році.

Повернення до витоків…

Тутешня архітектура вражає. Саме тому, якщо будь – яка архітектурна будівля втрачає зовнішній вигляд-її відтворюють подібно до оригінальної версії. Побудована в 12 столітті і зруйнована на початку 1900-х років, дзвіниця Сан-Марко була перебудована так, щоб виглядати точно так само, як і первинна споруда. Знаменита вона тим, що це 5-а найвища дзвіниця в Італії.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

5 причин свербіння голови та способи їх усунення

Подорожі

Карантин


Читайте також