Цікава та корисна інформація

ТОП 10 речей, за які доведеться заплатити штраф

Часто те, що здається нешкідливим для одних, може стати катастрофою для інших. Але не поспішайте засмучуватися. Вам не загрожують ніякі покарання, якщо ви знаєте, що можна, а що не можна. Хто володіє інформацією, той володіє світом!

1. Щоденний похід в магазин

Черги Венесуели нагадують відкриття чорної п’ятниці в Америці. У них жителі проводять по кілька годин на день. І тому є пояснення – влада обмежила походи в магазин і для жителів до 2 разів на тиждень. Навіть якщо в призначений день ви не можете сходити за продуктами, то повинні дочекатися наступного дозволеного дня, тобто через 4 дні. Часом в цей день діти не відвідують школу, адже батьки в магазині і відвезти їх просто нікому. Влада вважає, що таким чином можна контролювати споживацтво і уникнути чорних ринків.

2. Танці в нічних клубах

Ще в середині минулого століття в Японії прийняли закон, який забороняв відвідувачам танцювати після 00: 00. А маленькі приміщення площею до 66 кв. метрів в принципі не могли отримати ліцензію на танці. На щастя, у 2015 році влада піддалася на заперечення любителів потанцювати й пом’якшила закон.

3. Прізвище чоловіка після шлюбу

Причина введення такого закону не зрозуміла абсолютно точно, але його ідеєю є використання того імені, що дано людині з народження. Таким чином в 1981 році у Квебеці вступив в дію закон, що забороняє жінкам змінювати прізвище після укладення шлюбу. Всі документи повинні бути оформлені виключно на її дівоче прізвище.

4. Годування голубів

У більшості країн світу годування голубів настільки звична справа, як стакан води з ранку. Воно навіть вважається таким собі романтичним, забавним і благородним обрядом. Але в Сінгапурі ви можете заплатити за це 500 Сінгапурських доларів штрафу. Причина введення такого закону-чистота і гігієна. Ні для кого не секрет, що голуби нічим не краще і поширюють різні хвороби. Для жителів Сінгапуру голуби це особливий біль. Вони не тільки самі забруднюють середовище, але і залишки їх їжі залучають інших брудних шкідників.

5. Опера і балет

На початку 21 століття влада Туркменістану порахували Іноземні постановки опери та балету чужими для місцевих жителів і їх культури, тому з 2001 року вони були заборонені. Але в кінці минулого року, місцевим жителям пощастило потрапити на італійську оперу і вони були вельми вражені та вважали її гідною перегляду.

6. Розлучення

Ви запитаєте: “а як же так? Невже раз і на все життя?”Насправді ні. На Філіппінах все ж існує законний метод розірвання шлюбу – анулювання. По суті, вам здасться, що це одне і теж. Тоді навіщо забороняти розлучення? Насправді анулювання шлюбу процес дуже непростий – судові розгляди можуть тривати роками, а коштує все це чималих грошей. Так, складно. Але поки влада Філіппін не знайшла іншого зручного для себе способу розірвання шлюбу.

7. Надлишкова вага

Закон про штраф за наявності зайвої ваги ввела влада Японії. На щастя, поширюється він тільки на жителів старше 45 років. Щоб контролювати ситуацію місцеві жителі повинні 2 рази на рік вимірювати обсяги талії. Якщо ж цифра перевищує норму, слід звернутися до лікаря. Такі заходи влада вжила, щоб боротися із зайвою вагою, турбуючись про здоров’я громадян, попри те, що в Японії надмірною вагою володіє всього 2% населення.

8. Сире молоко

Кілька десятків років в Канаді під суворою забороною знаходиться продаж сірого (непастеризованого) молока. Пояснення дуже просте-необроблене молоко може містити шкідливі бактерії. Навіть переваги вживання такого молока не зможуть перекрити ту шкоду, яку воно може завдати. При цьому ніхто вам не забороняє вживати сире молоко, якщо у вас власна ферма. Під забороною тільки продаж!

9. Шум з 12 до 15 години дня

До 2005 року в містечку Гессен, Німеччина, діяв закон, згідно з яким не можна шуміти з 12:00 до 15:00 попри день тижня. Пояснювалося це тим, що обід повинен бути тихим і спокійним, щоб працівники могли відпочити від важкої праці. На сьогоднішній момент це більше не актуально.

10. Незвичайне ім’я у дитини

Сьогодні модно називати діточок самими різними іменами, і чим дивніше і незвичніше ім’я, тим крутіше. Але Данія в цьому плані виняток. Тут існує строгий список, в якому налічується 18 тис.жіночих і 15 тис. чоловічих імен. Щоб вийти за рамки даного списку, потрібно домогтися спеціального дозволу. Влада придумала цей закон з етичних міркувань – щоб над дітьми не жартували через дивне ім’я.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Проблема не в тому, що ми не можемо забезпечити бідних, а в тому, що ми не можемо задовольнити запити багатих”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Мозок коня важить приблизно 750 грам – це найважчий мозок з усіх свійських тварин

Подорожі

Карантин


Читайте також